Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
U mnie tez. To dlaczego ludzie tak psiocza na takie auta z poczatku produkcji?

P.S. Dzis rozmawialem z moim "spadobierca"co kupil w-211. Zapytalem czy zadowolony. A on na to ,ze nie. Co chwile cos.

Taki temat już był. Zajął mnóstwo stron. Wystarczy poszukać

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano
Kazdy wie,ze modele aut z poczatku produkcji maja "niedociagniecia"fabryczne. ...

Nie wiem, czy ktoś zaraz poda Ci jakąś listę niedociągnięć, ale sam nie wierzę w to. Wg mnie „choroby wieku dziecięcego” – to tylko jakaś wiecznie modna formułka.

BTW - w pewnym sensie mam analogiczną sytuację do Ciebie (wiesz, o co chodzi) – doszukiwałem się jakiejś choroby wieku dziecięcego u siebie i nie dość, że nie znalazłem, to przy różnych okazjach raczej odnotowywałem jakieś nieprawidłowości w oglądanych z bliska późniejszych rocznikach (nie będę wyszczególniał, bo temat dotyczy E60).

Wydaje mi się, że nie masz powodu, żeby budować jakąś psychologiczną tarczę ochronną przed ewentualnymi kłopotami związanymi z początkiem produkcji. Jeżeli już coś będzie, to z innego powodu.

Pozdrawiam :)

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano

Hej.

Ja tez mam samochód z 2003 roku, przejechane prawie 150k i jak na razie nie było żadnej awarii. Nie doszukałem się także żadnych poważniejszych wad.

Pozdrawiam

Opublikowano
Ja mam z 2004 roku z silnikiem 2.5 benzyna sprowadzona z USA. na liczniku mam przejechane 160 tyś. km. Jeżdżę nią prawie pół roku i nic się nie zepsuło. Dolałem tylko płynu do spryskiwaczy i uzupełniłem powietrze w oponach.
Opublikowano

No to ja mam 32 tysiące i z rocznika 2007 po lifcie :

- akumulator kaput

- DTS kaput

- panoramiczny szyber juz prawie kaput

- alternator kaput przez co i wcześniej aku bylo kaput

- ABS kaput

- tarcze piszczą bede przy klockach je wymieniał za 11 tyś bo sie nie da na tym pilować

- i nowość prawdopodobnie coś co jest odpowiedzialne za liczniki i inne duperpsztyki kaput jak zdechnie do końca to wymienią bo diagnostyk nie wykazuje a licznik potrafi 0-260 pokazać kilka razy i elect.kaput reset i działa .

Silnik super wszystko ok :)

Karoseria super wszystko ok

Lakier ok

Moje Zadowolenie na 50%

Serwis Bawaria Czerniakowska - 5 dni diagnostyki i nic nie wiedzą co zrobić główny diagnostyk-elektryk jest na urlopie

Opublikowano

Witam

pomiędzy 2003-2006 poprawiono wiele elementów zawieszenia , jak i układu kierowniczego, Oprogramowanie , jak i zarówno sterowniki,ale to wszystko zostało już opisane.........