Skocz do zawartości

Reczny auto zimne - trzyma, cieple - nie :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie !

W sumie wytlumaczylem wszystko w temacie :) Nie wykluczam ze to moja wina, jest to w sumie dosc prawdopodobne, dwa razy zlapalem sie na jezdzie (kawalek) na recznym. Teraz, jak hamulce sa rozgrzane, reczny na parkingu nie trzyma w ogole.

Co z tym robic ? Do mechanika ?

Pozdrawiam,

M.

BMW E39 '97 2.0 Sedan.

Opublikowano
  • Autor

starty reczny....wymiana okladzin klockow i tarczy :(

Pozdro,

M.

Opublikowano
Na początku spróbuj podciągnąć. Niewiem czy jest jakaś regulacja przy zaciskach ale napewno jest przy drążku od recznego zdejmij tylko mieszek. Do recznego idą szczeki, a niewydaje mi sie zebyś musiał przez takie cos zmienic tarcze.
Opublikowano
Sa dwie regulacje. Jedne pod dzwignią - dwie linki na oba koła i drugi pod tarcza hamulcowa. Ostatnio tez sie bawilem z recznym i tak namieszalem ze teraz jak jade to dzwoni na nierownosciach i nie wiem czym to jest spowodowane ;/ :duh: :mad2: WSTYD NA MAXA
NO BMW - NO FUN !!!
Opublikowano
  • Autor

Hehe, diagnoza mechanika byla prosta - tarcze, klocki, okladziny (tych nie bylo prawie wcale juz) do wymiany :(

Wymienilem, smiga :)

Pozdro,

M.

Opublikowano
Sa dwie regulacje. Jedne pod dzwignią - dwie linki na oba koła i drugi pod tarcza hamulcowa. Ostatnio tez sie bawilem z recznym i tak namieszalem ze teraz jak jade to dzwoni na nierownosciach i nie wiem czym to jest spowodowane ;/ :duh: :mad2: WSTYD NA MAXA
nie wydaje mi sie zeby ci stukały szczęki od ręcznego chyba klocki w zaciskach sprawdz jak jedziesz po nierównym nacisnij lekko chamulec i posłuchaj czy stuka dalej u mnie mam to samo
na volta core el can na volta core el lievore
Opublikowano
hmm :norty: :worried: moze i to bedzie to, bo ostatnio wlasnie zauwazylem ze klocek troche jakby luźno siedzi. Co z tym zrobic ?? Tloczek jest ok bo bez problemu go wypychalem a klocki NEW :mrgreen: JAKIES POMYSŁY ? MOZE TARCZE DO WYMIANY, bo za cienka ?
NO BMW - NO FUN !!!
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
hmm :norty: :worried: moze i to bedzie to, bo ostatnio wlasnie zauwazylem ze klocek troche jakby luźno siedzi. Co z tym zrobic ?? Tloczek jest ok bo bez problemu go wypychalem a klocki NEW :mrgreen: JAKIES POMYSŁY ? MOZE TARCZE DO WYMIANY, bo za cienka ?

Raczej klocki do wymiany.

a jakiej firmy te klocki?

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Nie wiem jaka to firma. Jakies za 90 zl :mrgreen: ale klocek jest gruby prawie nie starty to nie wiem czemu one tam moga latac ? Moze sa zle założone poprostu ?? ...albo moze trzeba mocno podoginac te trzy blaszki co trzymaja ewenetrzny klocek ? bo to w sumie wewnętrzny mi latal :mrgreen: :duh:
NO BMW - NO FUN !!!