Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam szanownych kolegów

zostałem szczęśliwym posiadaczem BMW E34 524 TD z 91 r - autko śliczne bardzo mi się podoba , jednak na przywitanie alternator powiedział do-zo:( pękł pasek klinowy i po zabawie .

pasek juz zakupiłem tylko czy sam go mogę zmienić? altrnator wyjmę dzisiaj zobacze co w nim padło ale jak z resztą czy sam dam radę ?

help! z góry dziękuje za jakie kolwiek rady techniczne

pozdrawiam

Opublikowano
witam. wymiana paska to proscizna. tylko nie wiem jaki masz,waski czy szeroki.Co do tego jak biegnie pasek po kolach.poserfuj na forum,wiele razy bylo to pokazywane i omawiane,dasz sobie rade bez problemu. jezeli masz luzy na lozyskach,wymien,koszt 1-szt.-20 zl.Ostatnio sie tym bawilem,2 lozyska.nowe szczotki-koszt 50-zl,teraz jezdze i sie smieje.Powodzenia :wink:
Opublikowano

masz może dane typ łożysk itp? to bym kupił i jak nie ma poważniejszych uszkodzeń to sam zrobię ten alternator, a co do szczotek to były właściciel zmieniał i tak mu założyli że sie zwaliło:(

właśnie kupię książkę naprawa samochodu samemu czy jakoś tak i tam może będzie.

dzieki:)

[/b]

Opublikowano

nie kupuj tej książki - szkoda kasy. Żeby założyć pasek będziesz musiał odkręcić wiatrak. Jak byś coś z książki potrzebował to napisz na priv a zrobię Ci skan.

pozdrawiam

http://images33.fotosik.pl/376/633352ed1b63d463.jpg
Opublikowano
nie kupuj tej książki - szkoda kasy. Żeby założyć pasek będziesz musiał odkręcić wiatrak. Jak byś coś z książki potrzebował to napisz na priv a zrobię Ci skan.

pozdrawiam

:cool2: dzieki

pospieszyłem sie i juz kupilem , alternator dziala jest git łożyska oba za 30pln i pasek 10pln pieknie smiga teraz:)

ale mam nadal dylemat niedziala obrotomierz i ekonomizer oraz spryskiwacz szyby - wszystko razem przestalo dzialac? i nie wiem o co chodzi

pozdruffka

Opublikowano

Hej,

U mnie tez prawdopodobnie łożyska stawiają już cora większy opór. Mógłbyś napisać gdzie kupiłeś nowe?

/Andrzej

"Gdyby wybory miałyby coś zmienić, to dawno zostałyby zakazane" - JKM

!!! ZOBACZ MOJE AUKCJE !!!

Opublikowano
Hej,

U mnie tez prawdopodobnie łożyska stawiają już cora większy opór. Mógłbyś napisać gdzie kupiłeś nowe?

/Andrzej

zobacz INTERCARS lub FOTA

sa w miare zaopatrzone

15 - 20 pln za łoźysko