Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam chcialem spytac czy ktos wie czemu po wlaczeniu zaplony w aucie zaczyna mi pracowac caly czas wiatrak klimy ? mimo ze przycisk jest wylaczony , tylko u mnie wogole nie ma paska na sprezarce i jakis kabel jest oderwany od niej wiec to moze przez to , i jak to jest z tym wentylatorem w 100% sprawniej klimie kiedy sie wlacza ?
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Prawdopodobnie ktoś zrobił zworkę na czujniku temperatury - ten w chłodnicy.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
nie wiem jak w E34 ale ja mam E39 w TDS i owy czujnik w chłodnicy mam. Nawet załącza wentylator!!! Ja bym poszukał czujnika i sprawdził. Może owy czujnik jest zwarty na stałę. W E39 tyle że w 3.0 spotkałem sie z takim czymś (załączenie wentylatora odrazu po włączeniu zapłonu) jak wymontowałem zegary. Widocznie musi być to powiązane ze wskażnikiem temperatury w liczniku. Jak jest w E34 nie wiem do końca ale podejrzewam że czujnik jakiś musi być moze nie w chłodnicy a gdzieś indziej. U mnie w każdym razie jest. Też niektórzy mówią ze to dziwne ale jest i jak mówięłm wentylator załącza.