Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Padl Mi bendiks w rozruszniku,Kupilem nowy rozrusznik na Allegro a w warsztacie wolaja za jego wymiane 250 zl !!!.Jakie potrzebuje narzedzia i jak sie zabrac za jego wymiane bo po wstepnych ogledzinach silnika nie wyglada to wesolo,Mam E36 1.8i z 95 roku. :modlitwa:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Robiłem to u siebie.

Trzeba wymontować cały dolot.

Jeśli nigdy tego nie robiłeś i nie masz odpowiednich kluczy to zapłać te 250 bo to niezła cena.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Padl Mi bendiks w rozruszniku,Kupilem nowy rozrusznik na Allegro a w warsztacie wolaja za jego wymiane 250 zl !!!

A po co kupiłeś nowy rozrusznik

Ja podjechałem do warsztatu wyjęli rozrusznik, wymienili bendiks i zapłaciłem 130zł.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
To naprawde tani warsztat znalazles.Mi koles powiedzial ze w tych modelach jest okropne dojscie do rozrusznika i tyle bedzie kosztowala jego wymiana.dzisiaj sprawdzilem pozostale warsztaty i ceny sa przyblizone a najlepszy numer byl kiedy gosciu mi powiedzial ze mi go wymieni a potem sie dogadamy co do ceny!!!
Opublikowano
Padl Mi bendiks w rozruszniku,Kupilem nowy rozrusznik na Allegro a w warsztacie wolaja za jego wymiane 250 zl !!!.Jakie potrzebuje narzedzia i jak sie zabrac za jego wymiane bo po wstepnych ogledzinach silnika nie wyglada to wesolo,Mam E36 1.8i z 95 roku. :modlitwa:

A od kiedy to M3 ma silnik 1.8 ? :nienie: :liar:

Opublikowano
:clap: Od kiedy?Od okolo 1,5 roku,gdy remont starego silnika o pojemnosci 2.8 byl prawie dwa razy drozszy od zakupu uzywanego silnika o pojemnosci 1.8i ktory ma wystarczajace jak dla mnie 140 koni.Wiec wpierw sie dowiedz a nie wysylasz mi jakies durne ikonki pinokia Kolego.