Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Chciałbym się dowiedziec jak się spisuje 318i z 1998 kupiłem taką i coś nie tak z dynamiką nie spodziewałem się rakiety ale życia w nim brak

Opublikowano

Ten silnik pracuje dobrze na wyższych obrotach, tak od 3000-3500 zaczyna dopiero dobrze iść. Na obrotach rzędu 2000-3000 nie ma co liczyć na dynamikę.

Dokręć do ~3500rpm na 2 lub 3 biegu, trzymaj takie obroty i nagle depnij - wtedy czuć jak idzie.

Opublikowano
Ten silnik pracuje dobrze na wyższych obrotach, tak od 3000-3500 zaczyna dopiero dobrze iść. Na obrotach rzędu 2000-3000 nie ma co liczyć na dynamikę.

Dokręć do ~3500rpm na 2 lub 3 biegu, trzymaj takie obroty i nagle depnij - wtedy czuć jak idzie.

nic dodać nic ująć kolega ma rację :cool2: :cool2: :clap:

Bmw pewność na każdym kilometrze.....
Opublikowano

czego sie spodziewales? u mnie 1.8 i ze swiatel to wyprzedam tylko maluchy, a i tak strach bo wiele nie zyskuje a moge stracic jak w maluchu bedzie wiecej niz standartowe 24kuce :twisted: taki urok tego silnika :lol:

aha czuc ze idzie a raczej ucieka... paliwo :twisted:

miało być bezawaryjne;]

http://i50.tinypic.com/2005nv5.jpg