Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

silnik 1,6 przy ruszaniu skaczę jak żaba tzn. skakałem , lekko go przegazowując ruszam bez żenady a problem jak jest tak jest !

Co to może być??????????

95 r. coupe 1,6

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
akurat Sprzęgło to nie jest sprawdzone

:duh: :mad2:

Opublikowano
tak się składa , że tarcza sprzęgła jest w porządku pedał nie bierze za wysoko moje pierwsze skojarzenie to tez sprzęgło ale niestety nie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wiesz co to jest interpunkcja i duże litery? :duh: Tego bełkotu nie można zrozumieć, a interpretacja tego co napisałeś może być dowolna.
Opublikowano

nom może i dałem radę napisać klekot , ale w sumie to tez się za bardzo przejąłeś.

Tak czy inaczej to nie jest sprzęgło i nie wiem co to za cholerę może być.

Opublikowano
Ale konkretnie to chodzi ci o coś takiego że przy gwałtownym ruszaniu tył zaczyna zamiast buksować to podskakiwać? Miałem takie objawy i zniknęły przy okazji wymiany felg na inne i teraz mam normalnie. Wydaje mi się że może miałem felgę krzywą i w pewnym momencie podrzucało ją do góry.
BMW forever!!!
Opublikowano
Jak autko bardzo nerwowo rusza tak jak opisujesz to masz do wymiany na 80% sprzęgiełko elastyczne wału, wymiana w serwisie około 650 zł. To jest element gumowo-metalowy który wymienia się średnio co 100-120 tyś w E36, też to przechodziłem w E36 bardzo nieprzyjemne i wydaje się jakby się coś poważnego posypało. Pojedź na diagnoze do serwisu, a gdzie naprawisz to Twój wybór.
BMW i wszystko jasne...
Opublikowano
Jak autko bardzo nerwowo rusza tak jak opisujesz to masz do wymiany na 80% sprzęgiełko elastyczne wału, wymiana w serwisie około 650 zł. To jest element gumowo-metalowy który wymienia się średnio co 100-120 tyś w E36, też to przechodziłem w E36 bardzo nieprzyjemne i wydaje się jakby się coś poważnego posypało. Pojedź na diagnoze do serwisu, a gdzie naprawisz to Twój wybór.

No weź,650zł?Mnie to sprzęgiełko kosztowało 140zł i wymieniłem je sam w godzinę chociaż pierwszy raz je na oczy widziałem.

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano

No weź,650zł?Mnie to sprzęgiełko kosztowało 140zł i wymieniłem je sam w godzinę chociaż pierwszy raz je na oczy widziałem.

To albo opisałem niekompletną wymiane albo się źle zrozumieliśmy. D tego potrzebne jest (z tego co wiem, bo przy wymianie nie byłem) wyciągnięcie wału ze skrzyni, wymiana, uszczelnienie i coś tam.

A znalazłem fakturę faktycznie część nowa oryginalna wychodzi niecałe 150 zł po zniżkach, a miałem przy okazji robionych parę innych rzeczy o których zapomniałem, stąd 650 zł.

Więc wychodziło by jeszcze taniej.

BMW i wszystko jasne...