Skocz do zawartości

Demontaz migaczy przednich i bocznych - help

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuje wyjac migacze przednie w Compact'ie z 97 roku, moze mi ktos napisac jak to zrobic?

Druga sprawa to demontaz bocznych migaczy. Chcialbym je podmienic z pomaranczowych na biale. Mam ten nowszy typ migaczy, taki jak na tej aukcji: http://moto.allegro.pl/item400188842_oryginalne_kierunki_boczne_bmw_3_e36_inne_czesci.html.

Czy da sie migacz wyjac w calosci bez zdejmowania nadkola? Czy bez ingerencji (zdejmowania nadkola) dam rade wymienic jedynie szkielko migacza? Jak sie w razie czego zdejmuje samo szkielko? Aha... demontowane migacze moga ulec uszkodzeniu przy wyjowaniu, byle nie uszkodzic auta. Dodam ze zalezaloby mi na podmianie calych migaczy

Opublikowano
Też się chwile męczyłem :] Jest taka zapadka w dolnej części migacza, którą musisz wycisnąć od środka (od strony silnika w sensie).
Opublikowano
musisz otworzyć maskę i włożyć od góry w szczelinę między kierunkowskazem, a reflektorem palec lub śrubokręt i taki zatrzask plastikow odhaczyć ...wtedy równoczesnie musisz ciągnąć kierunkowskaz do przodu bo on jest tak jakby wsunięty na dwóch szynach plastikowych.

aha.. no to juz cos wiem :) rozumiem ze skoro nie piszesz to nie ma juz zadnych innych zaczepow/srubek itd?

A jak z tymi bocznymi migaczami?

Opublikowano
z bocznymi nie kumam ....bo u mnie są na śrubkę ...więc bardzo proste w wyjęciu.

Musi się jakiś Compakciarz odezwać :)

takie sa nie tylko w compact'ie, to jest nowszy typ po prostu, nie wiem dokladnie od ktorego roku je wkladaja

Opublikowano
ja w compakcie mam te "śrubczane" :) czyli po odkręceniu migacza przesuwa sie go po nadkolu w kierunku przodu auta... wydaje mi sie ze powinno być podobnie czyli musisz przesunąć cały migacz do przodu

SPRZEDANA :((( buuuuuuuuuMój Compakt :)<--------- OCEŃ - komentarze i uwagi mile widziane na PW. !!!NOWE FOTY!!!

!!!Aktualizacja 05.08.2008 !!!