Skocz do zawartości

Silnik nierówno pracuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem na etapie zakupu e36. Mam jeden upatrzony, tylko jest z nim mały problem. Jest to wersja 318 is z założonym gazem. Po odpaleniu samochodu silnik nie równo pracuje, zarówno na gazie jak i na benzynie. Jesli chodzi o spaliny, to są czyste- żadnego dymienia. Slychać jednak świszczenie tak jaby do silnika dostawało się lewe powietrze. Co może być przyczyną nierónej pracy silnika? Wiem, że to ciężko powiedzieć nie widząc/słysząć tego na własne oczy.uszy. Jeśli możecie to napiszcie co o tym sądzicie? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

Opublikowano
A jak się zagrzeje to już nie falują ?? Jeśli tak to sonda lambda , a takto może to być nieszczelny dolot , silniczek krokowy zabrudzony , przepływomierz itd itp ;p

Grass , Gas or Ass - Nobody Rides For Free .

Moja Buma :) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=94528&highlight= Sprzedana !

Opublikowano
  • Autor
Tak jak przejechał trochę to było już lepiej ale nie idealnie.
Opublikowano

Nie wiem którego IS masz na myśli-jeśli M42 1,8 to nie wiem jak to tam wygląda a jeśli M44 1,9L to mi świszczało i falowało bo była lekko uszczerbiona uszczelka między silniczkiem krokowym (zaznaczyłem Ci) a silnikiem (musi być cholernie szczelne, minimalnie lewe powietrze i już cyrk się dzieje)

http://img329.imageshack.us/img329/1892/m44cn4.th.jpg

Opublikowano
Slychać jednak świszczenie tak jaby do silnika dostawało się lewe powietrze. Co może być przyczyną nierónej pracy silnika?

Lewe powietrze jak najbardziej może być przyczyną nierównej pracy silnika.