Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak w temacie. Potrzebna mi osoba posiadająca e32 730 najlepiej mieszkająca w Poznaniu lub w okolicy. Chodzi mi o to że wydaje mi się że wszystko już w aucie zrobiłem co można, ale wciąż wydaje mi się że auto nie zbiera się tak jak powinno, i chciałbym aby ktoś kto posiada takowe auto wsiadł do mojego i ocenił czy to jest to co ten silnik potrafi czy za mało, albo też dał mnie to zweryfikować na swoim aucie, oczywiscie w jakimś bezpiecznym miejscu no i oczywiście nie za darmo.

Może znacie jakiegoś użytkownika forum takiego auta któy mieszka do 100km od poznania, albo może ktoś ż waszych znajmoych takie auto ma.

Opublikowano
Witam ja mieszkam 100 KM od poznania Zielona Góra niedługo tzn w sierpniu bede w poznaniu odezwij sie na priv podam ći namiary mozemy sie ustawic

Moje BMW- E30 318I,

- E34 525TDS

-E32 730IA-kochana babcia

-E34 520I M50

E46 Touring 320CI M54

E36 M43 Touring

Opublikowano
hmm to może jeszcze coś zapytam, masz tą E32 w automacie?? Widzę że miałeś też TDSa, u mnie TDS w Automacie się zbierał bez dwóch zdań lepiej, a u Ciebie ??
Opublikowano

No to napewno masz coś nie tak,skoro TDS zbierał się lepiej.

Z tego co pamiętam było ostatnio kilka tematów że autko słabo się zbiera-poszukaj,może coś będzie.

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano

maslo_82

już chciałem Ci zaproponować, abyś wpadł do mnie (tylko 210 km i podjechalibyśmy do Dominika z Sierpca ), ale w ostatniej chwili zauważyłem, że masz automat, więc pomiary nie będą porównywalne.

pomimo wszystko zapraszam :-)

Mariusz

PS.

Wyciągnąłbym furkę z komisu i trochę pojeździł.

Opublikowano
Nie wiem jakimi TDSami jeździliście ale mój się naprawdę dobrze zbierał, może dlatego że silnik był tak wyeksploatowany że uszczelniał sięolejem i na czterech cylindrach miał około 40 barów
Opublikowano
tak moja jest w automaćie TDS miałem w manualu i zbierał sie świetnie

Moje BMW- E30 318I,

- E34 525TDS

-E32 730IA-kochana babcia

-E34 520I M50

E46 Touring 320CI M54

E36 M43 Touring

Opublikowano

525 TDS Automat: 0-100 : 11,6s , Nm: 260, V-max: 205,

730iA : 0-100: 10,6s , Nm: 260 , V-max: 222 ,

E32 jest też troche cięższe.

Dane ze str.głównej.

Także jeździłem TDSem,owszem-zbiera się fajnie,dobrze jeździ,ale i tak 3,0 jeździ lepiej.

3,0 do Siódemy moim zdaniem jest za słaby,o wiele lepszym silnikiem jest 3,5 albo V8.

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
powiem szczeze ze u mnie tez nie dokonca jestem usytysfakcjonowany z 3 litrowego silnika w mojej beci ale moze tak ma byc,przeciez to dosyc ciezkie auto i chyba rzeczywiscie jest troche za slaby.Ale co tam nie jezdze na wyscigi poprostu sobie jade bardzo wygodnie i mam to gdzies mnie to wystarczy jak bede chcial sie poscigac to kupie trojke z M pakietem.Musisz sie pogodzic ze masz takie przyspieszenie chyba ze zrobisz swapa na 35l.
Opublikowano
widzisz i przez takie podejście, wkpujesz się kupując auto, w któym ktoś siętak pogodził, do tego w takim aucie sekwencja nie chce dobrze działąć bo zapętlają sie wtryski.