Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam pytanie kupilem bemke zauwazyłem ze wzdłuz obwodu tarczy chmulcowej to znaczy chodzi o grubosc na calej dlugosci jest pekniecie głegokie moze na 3mm z czoła tarcza wyglada ok jest w miare płaska posiada lekki rancik nie wiem czy jest to niebezpieczne czy ta tarcza moze peknąc ?????????
Opublikowano
Nie bardzo rozumiem, gdzie jest to pekniecie? Bo patrzac od czola to dla mnie jest patrzec na tarcze jakoby od gory, czyli widze grubosc tarczy i odsadzenie do przykrecenia do piasty, zas patrzac od boku widze okragla powierzchnie cierna... I nie wiem czy to pekniecie jest na calym obwodzie grzbietu tarczy, czy na calym obwodzie patrzac od boku, i jak udalo Ci sie okreslic grubosc pekniecia jesli jest ono zrobione wglab? Zreszta, niewazne, ta tarcza nie moze peknac, bo jak sam napisales juz jest peknieta, do wymiany, pozdrawiam!
Opublikowano

jakby nie była pęknięta to wymianka i to szybko. Wprawdzie pękła mi kiedyś tarcza, rozniosła okładzinę i nie narobiłę bałaganu większego, ale nie zawsze sie tak szczęśliwie kończy :D

Jesli pękła tak ze masz dodatkowo wentylowaną- 2 szpary między okładzinami (też na podstawie opisu nie umiem sobie wyobraźic gdzie Ci poszła) to postaw auto na klocki i nie tykaj prze zmianą tarczy :D

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano
może koledze chodzi o wciecie na tarczy hamulcowej które okresla stopien zurzycia tarczy. może jakas fota bo z opisu to troche nie bardzo moge sobie to pekniecie wyobrazić