Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

próbowałem znaleźć ale bezskutecznie, interesuje mnie lista zmian jakie wprowadził face-lifting w tym modelu w 2001 roku. Będę wdzięczny za wypisanie czym charakteryzuje się 330da Touring po lifcie (135KW). pozdr

Opublikowano

Jeśli chodzi o wygląd to:

- inne zderzaki (poznać po okrągłych halogenach)

- inne migacze (białe oraz "skierowane ku górze") i co za tym idzie nieco inne błotniki

- maska silnika z rantem który rozchodzi się w kierunku lusterek

reszta wydaje mi się, że jest chyba taka sama - jeśli nie to na pewno ktoś mnie poprawi ...

co do silnika to (jeśli się nie mylę) akurat silnik 3.0 się nie zmienił (zmieniony na pewno została silnik 2.0 )

rychu
Opublikowano

Tu można sobie poczytać:

http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_E46

i chyba miałem racje w tym co napisałem ""The first major overhaul occurred when the E46 sedan underwent a facelift in 2002, which included re-designed headlights, new bumpers and a stiffer chassis." , nie napisałem o "sztywniejszym zawieszeniu", ale tego nie widać ;).

rychu
Opublikowano
klamki w kolorze nadwozia , szczegół ale jest , kierunki również wyżej w nakolu , duża zmiana nastapiła w zasilaniu silnika - tu chodzi o 2.0d , inne ciśnienie wtrysku , moc bo to juz CR II generacji
Opublikowano
Jeśli chodzi o wygląd to:

- inne zderzaki (poznać po okrągłych halogenach)

- inne migacze (białe oraz "skierowane ku górze") i co za tym idzie nieco inne błotniki

- maska silnika z rantem który rozchodzi się w kierunku lusterek

reszta wydaje mi się, że jest chyba taka sama - jeśli nie to na pewno ktoś mnie poprawi ...

co do silnika to (jeśli się nie mylę) akurat silnik 3.0 się nie zmienił (zmieniony na pewno została silnik 2.0 )

Do tego jeszcze plastikowe części za zderzakiem do kierowania odpowiednio strugi powietrza i już masz model poliftowy. To na zewnątrz. Chyba jeszcze jakieś drobne różnice mechaniczne i to wszystko.

Co do silników to był na początku chyba jeszcze 3.0D 184PS ale już poźniej następna generacja CR i 204PS(a realnie ok 220) i chyba za takim by się lepiej rozglądać jeśli już szukasz modelu po 2001.

Compact sprzedany. Teraz E46 i to w kombi :P
Opublikowano
Silnik 3.0 diesel(204KM) wszedł z tego co pamietam w 2003roku.
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano

dzieki za informacje!

Jestem juz szczesliwym posiadaczem (od tygodnia) 330da T z roku 2001/11@2002 i stad moje watpliwosci bo kierunki boczne i lampy tylnie mam pomaranczowe a reszta poliftowa (wszystko co wymieniliscie...).

Wiem, ze np. AUDI A3 (mialem 2) wychodzily w okolicach liftingu hybrydy gdzie troche bylo z przed i troche po lifcie elementow.

Czy w E46 panel climatronic'a nie byl inny po lifcie?

Opublikowano
panel sterowania po lifcie jest inny, tzn. troche inne jest rozmieszczenie przyciskow,a czy zdjęcie pod twoim podpsem to zdjęcie twojego samochodu???...bo na zdjęciu lampa przedliftingowa?
Opublikowano
panel sterowania po lifcie jest inny, tzn. troche inne jest rozmieszczenie przyciskow

Inne rozmieszczenie przycisków nie zostało wprowadzone w momencie liftingu, a w bodajże 2003 roku.

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
No wlasnie, wszystko oprocz bocznych kierunkow i tylnich lamp wydaje mi sie poliftowe...

Napisz, czy boczne kierunki masz na wysokości klamek, czy dużo niżej. Wtedy stanie się jasność :wink:

PS. A co masz do tylnych lamp? Po lifcie też wychodziły z żółtymi kierunkami. Kolega ma 318dT z 2003r i ma wszystkie kierunki żółte.

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
TAk po lifcie tez były w niektórych pomarańczowe kierunki, ale jak to wiadomo niektórzy zmieniaja tylko przednie na białe, niektórzy wszystkie a inni tylko tylne. Jest pełna dowolność.
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano

Witam. Różnice :

Zderzaki- przód i tył

Lmampy- przód i tył ( chyba że wersja combi to tylne takie same)

Maska przednia

Nerki są większe

Kierunki przednie

błotniki przednie

kierunki poczne w kształcie trójkąta

Opublikowano

Najlepiej bedzie zobaczyc na fotkach:

%5B640%3A416%5Dhttp%3A//www.kleffmann.pl/330d1.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.kleffmann.pl/330d2.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.kleffmann.pl/330d3.jpg

Opublikowano
ja patrze przez okno na swoja i wyglada dokladnie tak samo.nawet alusy mam identyczne.tylko zolte kierunki.moze sobie ktos zmienil jednak? a moze dokupil zolte tylko z przodu??????
Opublikowano
mi szczerze mowiac bardziej pasuja do czarnego te pomarancze;)

moze poprzedni wlascicel byl tego samego zdania? :mrgreen:

• 2 tygodnie później...