Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Szukam odpowiedzi na pytanie jak połączyć telefon z bazą w E39. Przeszukalem forum ale jakos nie udalo mi sie nic znależć. Miałem wlamanie do samochodu i oprocz cb radia ukradli mi stacjonarny telefon z podlokietnika - ten bezprzewodowy. Kupiłem taki sam na allegro ale za nic w swiecie nie wiem jak go polączyć z baza. Tzn dzwonic moge normalnie ale przy pomocy nawigacji natomiast bezprzewodowa sluchawka tylko tyle ze jest bo sie nie komunikuje. Jesli ktos wie jak to połączyć ze sobą to bardzo prosze o pomoc.
Opublikowano
Wszystko pieknie tylko ze sluchawka chce odemnie jakis kod i pojecia nie mam jaki i skad go wziąć!

Ten Bluetooth - passkey jest na takiej zalaminowanaj kartce jaką powinieneś dostać razem z instrukcją i wszystkimi papierzyskami Twojego auta. Jeśli tego nie masz to oglądnij moduł Bluetooth - też powinno być nalepione.

Wygląda TO tak:

http://img75.imageshack.us/img75/1170/x3btpairingkz9.jpg

Opublikowano
A gdzie ten modul sie znajduje? Bo nawet nie wiem gdzie zaczac szukac.

Tam gdzie czytnik nawigacji i zmieniarka CD. Ten obrazek pokazuje kompletną (prawie) instalację BT, a to srebrne pudełeczko to właśnie moduł - tego szukaj...

http://img136.imageshack.us/img136/4205/bmw20x520bluetooth20insrm3.jpg

Opublikowano
czyli tam gdzie jest to drugie wejscie na karte sim tak?

Chyba tak (przepraszam ale moje E39 miało telefon na kablu = bez BT). Zlokalizuj w schowkach w bagażniku to blaszane pudełeczko...

Opublikowano
u mnie karte SIM wkładam całą do czytnika pod telefonem / baza / czyli pod podłokietnikiem / E46 / ale są też takie że czytnik jest montowany z tyłu , w boczku lewym na górze i tam się wkłada kartę
Opublikowano
u mnie karte SIM wkładam całą do czytnika pod telefonem / baza / czyli pod podłokietnikiem / E46 / ale są też takie że czytnik jest montowany z tyłu , w boczku lewym na górze i tam się wkłada kartę

No tak ... ale tutaj nie rozchodzi się o czytnik (czytniki różne) karty SIM, tylko o coś innego = gdzie odczytać kod BT... :worried:

Jeśli wiesz gdzie w E39 znajduje się ten moduł BT to proszę napisz (i będzie wtedy na temat i pomożesz...). :D

...

Opublikowano

Powiem co wiem. Zestawów telefonów w e39 jest kilka. Jeśli Twój wygląda tak jak ten ze powyższego zdjęcia, to jest układ w którym w module nie ma czytnika karty sim. Mam taki w moim e39 touring. Moduł ten znajduje się na lewym tylnym nadkolu, dostęp masakryczny. Żeby go wyjąć (prawdopodobnie na nim naklejony jest passkey) trzeba praktycznie zdjąć całe lewe poszycie bagażnika.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
No udalo mi sie odczytac ten kod o ktorym byla mowa ale co mam z nim dalej zrobic. jak wbijam go do sluchawki to nic sie nie dzieje a przytrzymanie przycisku rozmowy na kierownicy rowniez nie daje zadnego efektu.