Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Muszę wymienić elektrozawór (E36 1995 r. sedan, model bez klimatyzacji czyli pojedynczy elektrozawór) i w związku z tym mam pytanie.

Czy dobierając używany np. na allegro wystarczy, że będzie miał taki sam 9 cyfrowy numer jak na oryginale ? Ktoś mi coś wspominał, że ten nr oznacza nr części Bosch ?

Mam już na oku 1 szt. tylko muszę się upewnić co do tego numeru.

Opublikowano

A czemu wymieniasz wogle ten zawór? Grzeje ci ciepłe powietrze?

Próbowałeś popukać w niego młotkiem? bo u mnie to pomogło, zawiesił się poprostu...

pozdrowienia

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano

Grzeje cały czas. Pukałem młotkiem i to nic nie dawało. Prąd dochodzi.

Po wymontowaniu okazało się, że poszły uszczelki i elektrozawór i nie działa.

Dlatego muszę go wymienić.

W sumie na jutro bym go miał tylko chcę się upewnić co do numeru części.

Pozdrawiam

Opublikowano

Kwestia podejścia indywidualnego, ja bym się nie zastanawiał czy ma on 9 cyferek , czy to bosch czy nie , chyba ważne aby kupić od tego samego modelu , silnika... tymbardziej że to używka. Sprawdź sobie jedynie na http://bmwfans.info/ czy nie było jakiś zmian względem rocznika , ale wątpie.

to tak moim zdaniem...

pozdrowienia

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano

Były tylko 2 rodzaje elektrozaworów przynajmniej do e36. Pojedyńczy właśnie do auta bez klimy i podwójny do auta z klimą

tu masz nr do auta bez klimy 64 11 8 375 443

Opublikowano
Były tylko 2 rodzaje elektrozaworów przynajmniej do e36. Pojedyńczy właśnie do auta bez klimy i podwójny do auta z klimą

tu masz nr do auta bez klimy 64 11 8 375 443

W tym problem, że ani numer mojego elektrozaworu ani tego "nowego-używanego" nie pokrywa się z podanym przez ciebie numerem.

Jedynym wspólnym numerem w obu jest numer poniżej: 147412052.

Zaryzykuję i wezmę ten elektrozawór bo raczej powinien pasować.

Opublikowano (edytowane)

Brałem z ETK, ale jak wezmiesz ten z pojedynczym zaworem to napewno bedzie pasowal.

Podałem 11 cyfrowy numer jeśli chodzi o części BMW.

To co podałeś to drugi nr nadany np przez Bosha czy inną firmę, (zresztą tak napisałeś). ale mimo wszystko z tego co wiem to bosh stosuje 10 cyfrowy numer

Edytowane przez Adam318
Opublikowano
Brałem z ETK, ale jak wezmiesz ten z pojedynczym zaworem to napewno bedzie pasowal.

Podałem 11 cyfrowy numer jeśli chodzi o części BMW. To co podałeś to drugi nr nadany np przez Bosha czy inną firmę, (zresztą tak napisałeś).

czyli jeśli drugi numer Boscha sie zgadza to na bank powinien pasować :8)

Opublikowano

czyli jeśli drugi numer Boscha sie zgadza to na bank powinien pasować :8)

na bank ja za wersje z klima w zeszlym roku kupiłem za 90 pln i do sprzedaży auta nie mialem zadnych problemów. Wtedy nowy kosztował bodajże 270pln

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam panowie moj kolega posiada e36 1993 rok 1.6 z klima,czy te elektrozawory moga dawac objawy zimnego powietrza z nawiewu?dodam ze temperatura jest ok,wskazowka w pionie.pozd

sorki zle napisalem,mianowicie nie wieje wcale z nawiewow,choc wiatrak chodzi,a jak juz to tak leciutko ale raczej zimne.

Opublikowano
Witam panowie moj kolega posiada e36 1993 rok 1.6 z klima,czy te elektrozawory moga dawac objawy zimnego powietrza z nawiewu?dodam ze temperatura jest ok,wskazowka w pionie.pozd

sorki zle napisalem,mianowicie nie wieje wcale z nawiewow,choc wiatrak chodzi,a jak juz to tak leciutko ale raczej zimne.

Jeśli leci zimne a silnik zagrzany to może być tego wina.

Jeśli w ogóle nie leci powietrze to nie wina elektrozaworu.

Opublikowano

Jeśli leci zimne a silnik zagrzany to może być tego wina.

Jeśli w ogóle nie leci powietrze to nie wina elektrozaworu

NO WLASNIE NIE LECI W OGOLE,TO CO MOZE BYC PRZYCZYNA?

a gdzie w e36 znajduja sie elektro zawory?