Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
cena spoko a nawet bardzo spoko mam identyczne i nie sprzedałbym je za ty le nigdy .oponki daja rade mialem semprity ale fuldy dokladnie ten model sa owiele lepsze ich bieżnik nie zapycha sie tak sniegiem lub blotem sniegowym .jak dla mnie brac tylko zeby byly pewniaki :wink:
Opublikowano
cena jak za komplet super :cool2: tylko żeby koleś ci nie przysłał tzw "BUBLI"
Bmw pewność na każdym kilometrze.....
Opublikowano
Ja bym nie kupił zimówek przez allegro nie oglądając ich. Ja mam zimówki po jadeny sezonie i nadają się do .... bo spaliłem kapcie pare razy. Opona ma poto te naziezia zygzakowate żeby one się wyginały i zaczepiały o śnieg. Opona jest kierunkowa i jak np podaje zdjęcie gdzie jest jedna opona pokazana. Wziął byś ręką z góry na dół przejechał to powinieneś poczuć jak te nacięcia się wyginają i powinno być dobrze a jak ktos palił gume to one śą zcięte i dobre były by tylko jak by jeździły na odwrót. A poza tym to są za wąskie.
Opublikowano
Ja bym nie kupił zimówek przez allegro nie oglądając ich. Ja mam zimówki po jadeny sezonie i nadają się do .... bo spaliłem kapcie pare razy. Opona ma poto te naziezia zygzakowate żeby one się wyginały i zaczepiały o śnieg. Opona jest kierunkowa i jak np podaje zdjęcie gdzie jest jedna opona pokazana. Wziął byś ręką z góry na dół przejechał to powinieneś poczuć jak te nacięcia się wyginają i powinno być dobrze a jak ktos palił gume to one śą zcięte i dobre były by tylko jak by jeździły na odwrót. A poza tym to są za wąskie.

a niby do czego są za wąskie ?

w instrukcji mam napisane jak byk 185/65/15 i nie ma tu znaczenia pojemność silnika

na zimę to nawet dla niektórych 145 jest za szerokie

chyba że kolega lubi szerokie :wink:

Opublikowano

Za wąskie? Zimówki czym węższe tym lepsze.

Opublikowano
Jak kto uważa. Jak ja kupowałem w salonie opon i gość mi pokazał katalog i do mijego modelu rocznika i silnika były wpisane 195 zima i 205lato. Gosć nie chciał mnie przekręcić na kase napewno bo róznica w cenie było ok 6zł. Już dokładnie nie pamiętam. Także jak uważasz. Nie chce się kłucić każdy ma swoje zdanie. Ale ja mam takie co do bezpieczeństwa, ze jak na zimę to tylko nowe. Może dlatego ze używki mnie kiedyś zawiodły i był zaliczony rów
Opublikowano
Ja za 400zł kupilem felgi stalowe z oponami zimowymi pirelli 185/65!i opony w dobrym stanie.No i kolpaki oryginalne dostalem w prezencie bo to byl gość od którego kupilem auto:)ale jak dla mnie takie opony są za wąskie,auto opadło nisko jakby było obniżone nie wiadomo jak!na te zime poszukam 195/65
Opublikowano

co ma szerokoś opony do jej wysokości a tym bardziej do wysokości auta

tak jak napisał jakub im węższe (zimówki ) tym lepsze , jak by sie dało to ja bym jezdził na 155 ale konstruktor wie lepiej ,co do różnicy 185 a 195 teoretycznie jest prawie żadna więc ja nie widzę tu tematu do dywagacji sprawdzić opony ewentualnie zarządać jakiejś gwarancji od sprzedającego i tyle

Opublikowano
profil opony to stosunek wysokości do szerokości opony,więc profil 65 w oponie 185 i 195 nie będzie taki sam.Ale to jest w zimie sprawą drugorzędną,najważniejsze jest bezpieczeństwo.
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
Pisze jak bylo.Na letnich 15" 195/65 auto stalo normalnie a na 185/65nbyło niskie.!195/65 i 185/65 nie różnią sie tylko szerokością,ta opona calkiem inaczej się uklada.Opony przez internet kupować troche ryzykowne beż obejrzenia ich.Sprzedawca może zawsze sie wykręcić że to przeciez używki...
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
Opony już mam i jestem bardzo ale to bardzo zadowolony! Bieżnika tyle ile podawał guma mięciutka równa felgo w ładnym stanie a do tego 5 oryginalnych kołpaczków