Skocz do zawartości

Silnik podczas jazdy chwilowo nie reaguje na pedał gazu!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W moim 318is ( zdarzyło mi się to dokładnie trzy razy) i zaczynam się zastanawiać co jest przyczyną. Otóż jestem na skrzyżowaniu: na drugim już biegu wciskam pedał przyspieszenia a samochód nie przyspiesza, ale pedał trzymam tak wciśnięty jeszcze jakiś krótki czas a pojazd jak nie przyspieszy z PISKIEM! Potem auto zachowywało się normalnie: bieg 3, bieg 4, bieg 5. Wszystko OK. Przejechałem 10km. Skręcam: drugi bieg i to samo... . Co jest tego przyczyną, nie jestem piratem - na codzień przemieszczam się z prędkościami nie przekraczającymi zazwyczaj 100km/h.( czyżby za powolna jazda?- tak mi przeleciało przez głowę? ).Ale chyba bez przesady. Błędy, jak i usterki lubią się powtarzać- więc taki przypadek zapewne nie jest odosobniony- proszę o pomoc. Pozdrowienia.

P.S. Dodam, że silnik pracuje równo na wolnych obrotach, zasilanie - wyłącznie benzyna. Przyczyna nie jest typowo mechaniczna! Albo elektryka albo sprawy paliwowe- można przypuszczać. Może już to ktoś z Was miał ??!!

Edytowane przez ChrisCross
Nie sztuka skorzystać z serwisu-SZTUKA ZROBIĆ TO SAMEMU !!!
Opublikowano

Trudno powiedziec proponuje sprawdzic czy linka chodzi poprawnie i czy przepustnica wraz z nia.

Czy nie masz jakiegos luzu na lince .

Pozdrawiam !

BMW RULEZ - Drive It And Believe It ! [ skype driftm3 ]
Opublikowano

Czyli objawy są takie, ze jedziesz i nagle szarpnie samochodem, tak?

A pompa paliwa chodzi cichutko, czy słychać na postoju lekkie bzyczenie?

Ja stawiam na kończącą sie pompe paliwa.

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano

Przyszło mi coś do głowy. Trochę nie na temat, ale może pomoże.

Panowie z "Motoru" testowali kiedyś pojazd marki Łada 111. Trafiła ich dziwna awaria. Silnik pracował idealnie na obrotach biegu jałowego, potem długo, długo, długo żadnej reakcji na dodawanie gazu, a potem nagle 3000 obr/min i straszna rakieta :!:

Co się okazało, czujnik położenia przepustnicy "przestał widzieć" zakres 800-3000 obr/min.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ktoś musiał mieć to samo- nie ma to tamto!! Objawy były jak pisałem , i zamilkły ale pewnie wkrótce to się odezwą. I chcę być na to przygotowany, a dotyczyć to będzie napewno nie jednego z nas. Więc może mała podpowiedź , czego to przyczyna...??? Odpowiedź wszemkorzystna!!! 8)
Nie sztuka skorzystać z serwisu-SZTUKA ZROBIĆ TO SAMEMU !!!
Opublikowano

siemka,

masz przepustnice z pelnym tps'em wiec masz plynne przyspieszenie.ja bym sie przyczepil do tego,bo problemy z tym wydaja mi sie najbardziej prawdopodobne.Tym bardziej ze nie jest zawsze,a elektronika lub czasem poszalec zanim padnie calkiem.

Pozdrawiam

Kamil

(...)trzeba wiedziec kiedy ze sceny zejsc

NIEPOKONANYM...(...)