Skocz do zawartości

[ E38 ] 3.0 V8 (już nie) faluje na wolnych obrotach, ale..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich.

Poczytalem troche na forum o tym falowaniu i nic sam nie zdzialalem...Wiedz opisze wam moj klopot:)

Tak jak w temacie mam motor 3.0 v8"benzyna" z 1995r. Auto pieknie pali,nawet jak stoi z tydzien,nie kopci,chodzi rowno na wszystkie garki predkosc biegu jalowego 610obr. Nie faluje jak zimny. dopiero po rozgrzaniu autko dostaje swira(nie zawsze)

Raz faluje raz nie.tzw 500-1500obr. Np.jak zacznie falowac to po jakimś czsie sie uspokoja i wraca sam do 600obr. i spokuj...

To co zrobilem w silniku to sprawdzilem wszystkie cewki"OK",nowe swieczki,kolektor ssacy czysciutki zero oleju itp.ostatnio bylem na komputerze na sprwadzenie czujnika temp. oraz reszty, i wszystko ksiażkowo:) oprucz temperatury silnik,bo na komputerze nie pokazywalo odczytu temp,tak jak by go nie bylo.

No ale majster sprawdzil go jakos tam inaczej i powiedzial ze jest ok. Takze juz pomysly mi sie konczą...i tu prosze o pomoc,co mam jeszcze sprawdzic??? :jawdrop: :jawdrop: Dodam ze moje autko ma nakulane 466tyś. :modlitwa:

Edytowane przez przemek730
Opublikowano

no masz loterie chłopie

przyczyn może być min. kilkanaście - poszukaj na forum i eliminuj po kolei.

albo znajdziesz, albo wtedy szczegółowo zapytasz i będziemy dumać

Opublikowano

Ta. Przyczyn może byc parenascie,czytam i czytam i wyczytalem ze niektorzy z tym sie nie uporali... dodam jeszcze ze jak mam wlaczona klime to falowanie raczej nie wystepuje :worried:

Dam znac za jakiś czas co zdzialalem :mrgreen:

• Członkowie klubu
Opublikowano
Sprawdź szczelnośc gum dolotowych, odmy i podciśnienia.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Falowanie ustało po tym jak wyczyscilem krokowego,z tym że... teraz auto czasem potrafi zgasnąć:( jak puszczam na luz,i to jest niebezpieczne :worried: . ratuje sie tym ze jak jest wlaczona klima to silnik przygasa ale nie gasnie po wrzuceniu na luz :?: :!: :idea:

Mam pytanie odnośnie dzialania silniczka krokowego,gdyz jak go wyciągnełem to ten caly mechanizm w srodku sie nie ruszal a teraz po wyczyszczeniu i przeplukaniu lata sobie jak grzechotka,tak ma byc?????? :?: :?: