Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam klubowiczów,czytałem o stukach na forum ale nie stety nic nie znalazłem a mój problem jest taki ,ze przy nie rozgrzanym aucie zaraz na zimno nic mi nie stuka nie puka ,ale jak zrobie juz pare kilometrów dobiegaja mi odgłosy stukania z tyłu samochudu,min. przy małych predkosciach 5 na/h i w szczególności na zakretach jak jade sobie pomalutku to puka i stuka co to może być? Myslałem ze łaczniki stabilizatora ale lipa sa ok,gumy na wahaczach tak samo w porządku,nie wiem moze ktoś miał podabne pukanie ...pomocy :cry2:
Opublikowano
Zacznijmy od najprostszej rzeczy, koła wyważone? Może amortyzatory powoli padają. Zapakuj 2 osoby do tyłu i zobacz jak tył osiada, czy nie ociera o nadkola.
Prowadzę swoje życie, a nie BMW
Opublikowano
Może podjedź na diagnostyke, wjedź na trzepaki i wtedy może coś wyjdzie

Miałem

E-30 316i

E-32 735i

E-36 320i

E-39 535 V8

E-46 330d

E-39 530d

Opublikowano
o nadkola nie moze trzeć,jest to perfidne stukanie i to nasila sie szczególnie na zakrętach,na przeglądzie byłem 1 miech temu i amory z tyłu nic nie wykazały bynajmniej diagnosta nic nie powiedział,sprawdze je jeszce raz bo mi sie nie podobają ...dzieki za rade zobaczymy co sie poprawi.. :8)
Opublikowano
byłem na trzepakach i jest ok,amory nie stukają mało tego ,posadziłem żonke za kierownice weszłem do bagażnika i okazało sie nie stukanie a zgrzytanie centralnie pod mostem,nie wiem co to zgrzyta,wyglada na to jak by sie cały tylni most przesówał i tarł o blache ,może mocowanie jest wyklepane (tuleje metalowo-gumowe)co trzymają przekładnie?
Opublikowano
byłem na trzepakach i jest ok,amory nie stukają mało tego ,posadziłem żonke za kierownice weszłem do bagażnika i okazało sie nie stukanie a zgrzytanie centralnie pod mostem,nie wiem co to zgrzyta,wyglada na to jak by sie cały tylni most przesówał i tarł o blache ,może mocowanie jest wyklepane (tuleje metalowo-gumowe)co trzymają przekładnie?

Ja mam podobnie tylko bardziej powiedziałbym, ze to zgrzytanie. Do tego stukanie przy ruszaniu, szczególnie na wstecznym. Więc myślę, ze to samo nas trapi.

Compact sprzedany. Teraz E46 i to w kombi :P
Opublikowano
zrobiłem dzisiaj 100 km i zaczynam sie bać co mi tam zgrzyta,normalnie masakra,ale jak pruje odpowiednią prędkością to nic mi tam nie zgrzyta,tylko po malutku i to jak robie sobie slalom a lacze mam 225 ale co tam mają opony do tego?Wygląda na to że przesuwa sie przekładnia...
Opublikowano

Ja jak miałem stuki dochodzące z tyłu to była wyrobiona tuleja gumowo-metalowa trzymająca wachacz. Ale głównie stuki były na nierównościach i wyrażnie było czyć jak samochód ucieka. Wszystko wyszło na szarpakach z kanału.

Pozdrawiam

Opublikowano
nie żadna tuleja na wachaczu,centralnie odgłosy dobiegają z srodka na 100%,chyba ze tuleje na przekładni,ale też wyglądają na w porządku...[/b]