Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Niedawno kupiłem bmw e32 735. I ostatnio zauwazyłem że mam wyciek oleju

w okolicy przodu silnika. Zaraz za filtrem powietrza. jest to gdzies w okolicy uszczeliki pod głowicą. Ale widziałem na zdjęciu uszczelkę i zauwazyłem że z przodu przechodzi dodatkowo w taki prostokąt oddzielony od reszty i wydaje mi sie ze to własnie tam cieknie.

Czy to jest bardzo poważne i czy trzeba wymienić uszczelkę???

Z góry dziekuje za odpowiedzi

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam!!!

Niedawno kupiłem bmw e32 735. I ostatnio zauwazyłem że mam wyciek oleju

w okolicy przodu silnika. Zaraz za filtrem powietrza. jest to gdzies w okolicy uszczeliki pod głowicą....

Pod głowicą, czy uszczelką pokrywy zaworów ?

Akurat z pod uszczelki pod głowicą, to byś nie widział, bo zakrywa kolektor wydechowy.

pozdrawiam

Mariusz

Opublikowano
Powiem tak będzie widział jeżeli cieknie z pod głowicy gdyż ona wychodzi poza głowice ,(jej czesc też uszczelnia dekiel górny i dekiel dolny rozrządu ,to samo ja u siebie własnie robiłem kawałek uszczeleczki było przerwane ale dobry silikon i po problemie,przy okazji nowy łańcuch
Bandit Machine Wagon
Opublikowano

Dziekuje Panowie za szybkie odpowiedzi. Jutro to rozbiore ze znajomym mechanikiem i dokładnie zobaczymy co tam sie dzieje. Moze faktycznie wystarczy silikon :)

Pozdrawiam!

Opublikowano
Sciagnij obudowe filtra powietrza i zobacz czy wyciek jest midzy głowicą a obudowami rozrzadu,jesli tak to trzba sciagnac dekiel zaworów i górny dekiel (osłone)6 śrub dekla przedniego,palec zapłonowy,i podstawka palca,puzniej załaduj dobrze silikonem
Bandit Machine Wagon