Skocz do zawartości

Ile moze kosztowac przglad w serwisie BMW?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, moze sie ktos orientuje ile moze kosztowac taki ogolny przeglad samochodu z podlaczeniem do komputera w serwisie BMW?, wybieram sie w dluzsza trase i chcialbym miec pewnosc ze moja Becia nie zrobi mi zadnej niespodzianki po drodze...
Opublikowano
zadzwon do ASO i sie dowiedz,w jednym z wczesniejszych tematow widzialem ze podlaczenie do kompa w ASO kosztuje 66zl ale czy to chodzi o to to nie wiem
BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano

66PLN w serwisie za diagnostyke całej elektroniki w samochodzie, czyli podłączenie do kompa i bardzo dokładne sprawdzenie.

ACHA!!!, Byłbym zapomniał, w Inchcape 66PLN, u Fusa 150 PLN, więc to też różnie bywa, najlepiej obdzwoń Wszystkie ASO jakie masz pod ręką :D

Opublikowano
66PLN w serwisie za diagnostyke całej elektroniki w samochodzie, czyli podłączenie do kompa i bardzo dokładne sprawdzenie.

ACHA!!!, Byłbym zapomniał, w Inchcape 66PLN, u Fusa 150 PLN, więc to też różnie bywa, najlepiej obdzwoń Wszystkie ASO jakie masz pod ręką :D

ASO Katowice 250,- ASO Zabrze 180,-.

W BRD robia to gratis , przynajmniej w tym serwisie w ktorym bylem.

http://images.spritmonitor.de/353206_2.png

353206.jpg?stamp=1263766861 795500.jpg?stamp=1505496641

Opublikowano

Witam

W Krakowie w ASO "MIsiek" czy jakos tak.

Podstawowe sprawdzenie obejmuje kontrole na linii diagnostycznej (wstępna zbieżnoć,siła hamowania, owalizacja tarcz, sprawnoć amortyzatorów,kontrola luzów w zawieszeniu),test komputerowy (zczytanie pamięci błędów),kontrola optyczna nadwozia

Koszt: 395,28 PLn brutto

kontrola sprzęgła (zdemontowanie go i sprawdzenie jego stanu wymaga demontażu skrzyni biegów a co za tym idzie koszt takiej operacji to 702,72)

natomiast sprawdzenie na zasadzie kontroli uslizgu jest zawarte w przegladzie ogolnym.

Stan faktyczny skrzyni biegow jest możliwy do oceny po jej rozbiórce. a to jest koszt około 1200,00.

Sprawdzanie silnika pod względem kompresji na cylindrach i jest to dodatkowy koszt 131,76 .

Opublikowano
Wczoraj robiłem inspekcje II + inspekcje roczną, serwis BMW Tarnowski Gliwice , olej SLX, wszystkie filtry oryginalne + przegląd: zawieszenia, hamulców itp. diagnostyka silnika, zczytanie błedów, wszystko miało kosztować ok. 1500 zł, dogadałem się i zrobiłem to wszystko za 1150 zł. :-)
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Tyle, że Tarnowski nie ma już autoryzacji BMW. ;)
Opublikowano
to zależy zawieszenie sprawdzają za 60 zł podłączenie do kompa około 150 zł

Mrówa

Harce na gitarce oraz speed