Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam TDS z 92r i problem mam taki ze przejechalem nim wczoraj okolo 100 km po czym zgasilem go na parkingu i chcialem jechac dalej za 2 min ale juz nie odpalil. Jak kluczykiem przekrece to mi sie swieca kontrolki od swiec, wtrysku i ABs , aku jest dobre rozrusznik kreci. Moze to byc nastawnik pompy?? bo mialem troche falujace obroty na jalowym biegu

MOD EDIT:

Proszę przeczytać regulamin i w sensowny sposób nazywać wątki.

Kolejnym razem za zastosowanie podobnego tytułu do tego, co było przed moją korektą "Problem Pomocy!!!" – ostrzeżenie gwarantowane !

Opublikowano
witam mam TDS z 92r i problem mam taki ze przejechalem nim wczoraj okolo 100 km po czym zgasilem go na parkingu i chcialem jechac dalej za 2 min ale juz nie odpalil. Jak kluczykiem przekrece to mi sie swieca kontrolki od swiec, wtrysku i ABs , aku jest dobre rozrusznik kreci. Moze to byc nastawnik pompy?? bo mialem troche falujace obroty na jalowym biegu

Ja bym obstawil pompeczke elektryczna paliwa w baku.

Sprobuj zatankowac tak oby było 3/4 baku wtedy wyjdzie .

Jak jest w baku powyzej 1/2 paliwa w TDS to pompka nie pracuje i pompa wtryskowa sama sobie zassie.

Nowa pompka na Allegro kosztuje około 100zl ja kupilem i juz kilka miesiecy smigam.

Objawem bylo u mnie ze gasła podczas jazdy i nie chciala zapalic lub nie moglem odpalic po przestoju tak jak u ciebie.Rozrusznik krecil a nie zaskakiwał silnik

Czyszczenie jej pomagało ale na kilka dni i szkoda sie łudzic ze pomoze.

Lepiej wymienic szybciej taniej i pewniej

Jak zatankujesz powyzej polowy i po dlugim kreceniu dalje nie pomoze to trzeba szukkac dalej.

Wyjmij jeszcze dla pewnosci pompke z baku i podepnik na krotko do akumulatora i czy pracuje w tedy wyjdzie czy pompka czy dalej trzeba szukac

BMW 730iA wcześniej

BMW 520i E34, BMW 318 E21, BMW 525 TDS E34, BMW 525i E34

Opublikowano

tez mi sie wydaje ze to pompka w baku bo odpialem wezyk i nie podawala paliwa jak krecilem i nie ma pradu w przewodzie, moze to bezpiecznik tylko ktory?. A te kontroliki swiec, wtryskow i abs powinny gasnac a swieca sie caly czas

MOD EDIT:

Kolejnym razem za zastosowanie podobnego tytułu do tego, co było przed moją korektą "Problem Pomocy!!!" – ostrzeżenie gwarantowane !

Opublikowano

pompke slychacc a zielonej lampki nie mam. U mnie jak sie swiece nagrzeja to lampka gasnie tylko ze teraz nie gasna te 3 powyzej co napisalem i auta dalej nie moge odpalic

MOD EDIT:

Opublikowano

1. jak masz rozgrzany silnik powyżej niebieskiego pola to pompa w baku nie będzie pracować, tak jest w każdym TDSie i to normalne.

2. masz TDSa więc Ciebie zielona lampka nie dotyczy.

3. jeśli grzeje Ci świece nawet na gorącym silniku to prawdopodobnie masz problemy z pompą wtryskową i ktoś zafundował Ci gadżet to grzania świec.

Btw odnosząc się do wypowiedzi kolegi Conrado, to pompa wtryskowa bez problemu zaciąga wachę powyżej 20 litrów w baku, ale nie ma związku pomiędzy stanem paliwa w baku a kontrolą pracy pompy.

Pozdrawiam