Skocz do zawartości

TDS nie chce się uruchomić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam TDS z 92r i problem mam taki ze przejechalem nim wczoraj okolo 100 km po czym zgasilem go na parkingu i chcialem jechac dalej za 2 min ale juz nie odpalil. Jak kluczykiem przekrece to mi sie swieca kontrolki od swiec, wtrysku i ABs , aku jest dobre rozrusznik kreci. Moze to byc nastawnik pompy?? bo mialem troche falujace obroty na jalowym biegu

MOD EDIT:

Proszę przeczytać regulamin i w sensowny sposób nazywać wątki.

Kolejnym razem za zastosowanie podobnego tytułu do tego, co było przed moją korektą "Problem Pomocy!!!" – ostrzeżenie gwarantowane !

Opublikowano
witam mam TDS z 92r i problem mam taki ze przejechalem nim wczoraj okolo 100 km po czym zgasilem go na parkingu i chcialem jechac dalej za 2 min ale juz nie odpalil. Jak kluczykiem przekrece to mi sie swieca kontrolki od swiec, wtrysku i ABs , aku jest dobre rozrusznik kreci. Moze to byc nastawnik pompy?? bo mialem troche falujace obroty na jalowym biegu

Ja bym obstawil pompeczke elektryczna paliwa w baku.

Sprobuj zatankowac tak oby było 3/4 baku wtedy wyjdzie .

Jak jest w baku powyzej 1/2 paliwa w TDS to pompka nie pracuje i pompa wtryskowa sama sobie zassie.

Nowa pompka na Allegro kosztuje około 100zl ja kupilem i juz kilka miesiecy smigam.

Objawem bylo u mnie ze gasła podczas jazdy i nie chciala zapalic lub nie moglem odpalic po przestoju tak jak u ciebie.Rozrusznik krecil a nie zaskakiwał silnik

Czyszczenie jej pomagało ale na kilka dni i szkoda sie łudzic ze pomoze.

Lepiej wymienic szybciej taniej i pewniej

Jak zatankujesz powyzej polowy i po dlugim kreceniu dalje nie pomoze to trzeba szukkac dalej.

Wyjmij jeszcze dla pewnosci pompke z baku i podepnik na krotko do akumulatora i czy pracuje w tedy wyjdzie czy pompka czy dalej trzeba szukac

BMW 730iA wcześniej

BMW 520i E34, BMW 318 E21, BMW 525 TDS E34, BMW 525i E34

Opublikowano
  • Autor

tez mi sie wydaje ze to pompka w baku bo odpialem wezyk i nie podawala paliwa jak krecilem i nie ma pradu w przewodzie, moze to bezpiecznik tylko ktory?. A te kontroliki swiec, wtryskow i abs powinny gasnac a swieca sie caly czas

MOD EDIT:

Kolejnym razem za zastosowanie podobnego tytułu do tego, co było przed moją korektą "Problem Pomocy!!!" – ostrzeżenie gwarantowane !

Opublikowano
Fakt, potrzebujesz pomocy tylko ze nie z samochodem a z tytulowaniem postow.
Opublikowano
  • Autor

pompke slychacc a zielonej lampki nie mam. U mnie jak sie swiece nagrzeja to lampka gasnie tylko ze teraz nie gasna te 3 powyzej co napisalem i auta dalej nie moge odpalic

MOD EDIT:

Opublikowano

1. jak masz rozgrzany silnik powyżej niebieskiego pola to pompa w baku nie będzie pracować, tak jest w każdym TDSie i to normalne.

2. masz TDSa więc Ciebie zielona lampka nie dotyczy.

3. jeśli grzeje Ci świece nawet na gorącym silniku to prawdopodobnie masz problemy z pompą wtryskową i ktoś zafundował Ci gadżet to grzania świec.

Btw odnosząc się do wypowiedzi kolegi Conrado, to pompa wtryskowa bez problemu zaciąga wachę powyżej 20 litrów w baku, ale nie ma związku pomiędzy stanem paliwa w baku a kontrolą pracy pompy.

Pozdrawiam