Skocz do zawartości

Problem z 325td prosze o pomoc jestem tu nowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kupiłem BMW e36 z silnikiem 2,5td rok 95

Wiem że temat był już wiele razy poruszany ale prosze o pomoc lub linki z tym tematem.

Problem wygląda tak że autko na zimnym pali ok a na ciepłym o wiele słabiej a czasem nawet aku sie wyrzyga.Wiem już że to jest problem pompy wtryskowej ale jak założyłem nowy akumulator to autko zaczęło lepiej palić na ciepłym ,trzeba jeszcze pokręcić ale o wiele mniej i odpala.

Jeśli ktoś ma jakiś pomysł proszę o poradę bo to moja pierwsza BMW

Jeżeli pomyliłem miejsce tematu tego linku mocno przepraszam jestem laikiem i jeszcze sie nie wdrążyłem.

Proszę o instrukcje jak można spróbować naprawić tę pompę jeśli sie nie uda to i tak liczę się z kupnem innej.

Dziękuje z góry POZDRAWIAM

Opublikowano

chcesz sam zrobić remont pompy wtryskowej?nie ma takiej mozliwości.Oddaj pompe do regeneracji to skończą się problemy.http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic273921-30.html

Przy okazji zobacz czy wtryski ci nie leją.

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano

tak jak pisze kolega, bez dorej diagnozy u pompiarza sie nie obejdzie :worried:

zobaczysz co ci powie, po co masz kupowac nowa jak np moze ci tylko obecna uszczelni :P

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
zależy jak ci kręci na ciepłym, bo jeżeli szybko, tylko trzeba go długo kręcić, to masz pompe, a jeżeli bardzo ciężko i wolno, to może Ci rozrusznik zdychać
Opublikowano
jak ma kogos madrego to sami zdejma nastawnik i go wyczyszcza mi to robił kolega byłem przy tym i powiem ze nie ma zadnej filozofi postawa to zebt oska na ktorej jest potencjometr rsw nie byla wyrobiona u mnie po wyczyszczeniu obiawy znikły na zawsze jetem juz rok po czyszczeniu i wszystko jest ok
POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
wbrew pozorom to nie jest pompa wtryskowa tylko żle ustawiony kąt wtrysku ja grzebałem przy tym i ustawiłem za wczesny i było tak że na zimnym palił ok a na ciepłym kreciłem i nie chciał ale po długim kręceniu zapalał i znów przestawiłem i jest ok tylko że to bez przyrzadów tylko na oko wiec nie powiem ci żadnych danych dotyczacych ustawienia próbuj ustawić trochę wcześniejszy jak słabo pali na ciepłym czyli przekręć delikatnie pompe w kierunku głowicy u mnie bardzo pomogło a osobiście nie wierze w awarie pompy która ma 200-300tyś przebiegu jak coś pisz na priv.
przedni napęd jest dla dziewczyn...
Opublikowano

Dzięki próbowałem metoda gdy go rozgrzeje i pompę schłodze wodą od razu lepiej zapaliła.Gadałem z mechanikiem i twierdzi że to nie wina nastawnika tylko głowicy pompy i nic nie da rady zrobić jak tylko regeneracja albo można ustawić większą dawke paliwa przy rozruchu tylko to na krótka mete.

Jak coś poskutkuje dam znać a pobawie sie jeszcze z tym zapłonem.

Dziekuje za pomoc i widze ze to nie będzie moja jedyna BMW bo tu jest niezły klimat.

POZDRAWIAM

Opublikowano

po schładzaniu nastawnika i po porawe w paleniu po słochłodzeniu samo przez sie mówi ze p[ada nastawnik pompy

na oko nie ustawisz zapłonu( wtrysku) tylko (manometrem)

POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
moze oczywiscie tak byc bez rozebrania nie jestes w stanie tego okreslic mozesz jedynie gdybac jedna usterka moze wykluczyc drugą
POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
Ja miałem identyczny problem. Na ciepłym kręcił ale nie mógł załapać, czasami łapał ale najczęściej nie. Oddałem pompe do regeneracji. W poniedziałek albo wtorek bede wiedział. U ciebie pewnie bez regeneracji się nie obejdzie
Opublikowano

Witam

Jak zamontujesz pompe i bedzie wszystko ok daj znać jeżeli nie pomoże też daj.

Ile kosztuje taka impreza regeneracja i czy bardziej opłaca kupić używke czy regenerować

Pozdrawiam