Skocz do zawartości

Pompka paliwa M40 problem :-( czy to jej wina

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam mały problem z moją becią i mam pytanie jakie są objawy gdy pompka paliwa pada. dziś coś mnie tknęło i spojrzałem na ekonomizer i gdy dodawałem gazu to on przesuwał się z przerywaniem 5l -10l-12l takimi skokami gdy dodaje gazu ma czasami brak mocy i słabnie puszcze gaz po chwili depne i idzie bez zamulenia
Opublikowano
....czasami brak mocy i słabnie puszcze gaz po chwili depne i idzie bez zamulenia

Zacznij od wymiany filtru paliwa..... wygląda na to, że jak to co opisujesz powyżej to poprostu brak paliwa. jeśli nie poprawi się, to sprawdż pozostałe rzeczy o których pisze Boggy e36

Uzależniony od 325iC

Zakochany w żonie

.....ja też jeżdżę E30 z wyboru!

Opublikowano

Paliwo??? myślę że nie ma aż takich różnicy w mocy, a cały czas tankuje w tym samym miejscu, a spadek mocy był taki że zwalniałem. :duh: jakie są objawy padającej pompki, moja po przekręceniu kluczykiem jakby coś siorbnęła a później bzyczyyyyy.

Jak można sprawdzić pompkę domowymi sposobami

Opublikowano

Ok koledzy dzięki za wszystkie odpowiedzi, pompę sprawdziłem jest sprawna ciśnienie też

pompa powinna napompować po odłączeniu od wtrysków, do byle jakiego baniaka w ciągu 30 sek. 1dm3 paliwa więc 1 litr (moja napompowała aż 1,5 litra) to więc szukam dalej, Boggy e36 tak jak napisałeś lukam pod spód a tu szok kable od sondy najwidoczniej polubiły się z asfaltem dwa przewody przetarte w drobny mak :mad2: