Skocz do zawartości

Pompka paliwa M40 problem :-( czy to jej wina

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam mały problem z moją becią i mam pytanie jakie są objawy gdy pompka paliwa pada. dziś coś mnie tknęło i spojrzałem na ekonomizer i gdy dodawałem gazu to on przesuwał się z przerywaniem 5l -10l-12l takimi skokami gdy dodaje gazu ma czasami brak mocy i słabnie puszcze gaz po chwili depne i idzie bez zamulenia
Opublikowano

Szarpanie, chwilowy brak mocy.

tylko że równie dobrze takie ojawy występują przy zapchanym filtrze paliwa , zawieszajacej się lambdzie, niesprawnej przepływce , kablach WN , świecach i innych czujnikach.

Opublikowano
....czasami brak mocy i słabnie puszcze gaz po chwili depne i idzie bez zamulenia

Zacznij od wymiany filtru paliwa..... wygląda na to, że jak to co opisujesz powyżej to poprostu brak paliwa. jeśli nie poprawi się, to sprawdż pozostałe rzeczy o których pisze Boggy e36

Uzależniony od 325iC

Zakochany w żonie

.....ja też jeżdżę E30 z wyboru!

Opublikowano
  • Autor
dzisiaj wszystko było Gut ekonomizer nie szalał i nie odczułem żadnych osłabnięć bety :worried:
Opublikowano
  • Autor

Paliwo??? myślę że nie ma aż takich różnicy w mocy, a cały czas tankuje w tym samym miejscu, a spadek mocy był taki że zwalniałem. :duh: jakie są objawy padającej pompki, moja po przekręceniu kluczykiem jakby coś siorbnęła a później bzyczyyyyy.

Jak można sprawdzić pompkę domowymi sposobami

Opublikowano
  • Autor

Ok koledzy dzięki za wszystkie odpowiedzi, pompę sprawdziłem jest sprawna ciśnienie też

pompa powinna napompować po odłączeniu od wtrysków, do byle jakiego baniaka w ciągu 30 sek. 1dm3 paliwa więc 1 litr (moja napompowała aż 1,5 litra) to więc szukam dalej, Boggy e36 tak jak napisałeś lukam pod spód a tu szok kable od sondy najwidoczniej polubiły się z asfaltem dwa przewody przetarte w drobny mak :mad2: