Skocz do zawartości

Najmniejsze felgi do 530d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy do 530d z 2007 roku (przef face'em) mozna zamontowac 16" felgi, czy moze 17" to najmiejszy rozmiar?

I po czym na allegro rozpoznac czy felga jest od BMW a nie tylko BMW style?

Think Locally,

Fuck Globally!

Opublikowano

Hej.

Najmniejszą felgą jest 16'. Sam takowych używam na zimę. Jak otworzysz drzwi od kierowcy to masz podane możliwe rozmiary felg + szerokość opon oraz odpowiednie ciśnienie.

Jak rozpoznać nieoryginalną felgę na allegro ?

Po pierwsze to po CENIE !!

Po drugie, oryginalne felgi mają w okolicach śrub od strony zewnętrznej wypukłą cyferkę, czego nie zauważyłem w "zamiennikach".

Pooglądaj sobie zdjęcia na stronie: http://e60.net/information/options/wheels/

Poza tym czytaj dokładnie opisy aukcji i wystrzegaj się stwierdzeń typu: "gratis dokładam kapsle BMW", co oznacza ze felga nie jest oryginalna, i możne do niej założyć każdy kapsel. itd ...itd ...itd ...

Pozdrawiam

Edytowane przez tomek27

Opublikowano
  • Autor

No wlasnie z mysla o zimie chodzi mi po glowie 16". Jak do tej pory w kazdym aucie sprawdzalo sie to bardzo dobrze...tyle ze na stalufeldze...

...no ale z E60 czas chyba na zime miec alloy'e

...zgodnie z innymi autami (no wiekszocia) szukalem tych info w instrukcji obslugi i polskiej i zagranicznej i nie moglem znalezc...a to na slupku siedzi jak pan B. przykazal.

Think Locally,

Fuck Globally!

Opublikowano

ja mam e39 530d

Latem jeździę na 245/45R17

Zimą na 205/65R15

Felgi stalowe na zimę kupiłem tam gdzie wymieniam opony. Nie są oryginalne ale mają ten sam wygląd co oryginalne. Mam je drugi rok. co twarde i proste :)

Uzależniony od 325iC

Zakochany w żonie

.....ja też jeżdżę E30 z wyboru!

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Podstawowy rozmiar felg to 225/55 R16, moja porusza się na takich zarówno latem jak i zimą i moim skromnym zdaniem na nasze kochane drogi to i tak momentami za dużo :mad2: Wygląd owszem jest do bani, ale mnie bardziej zależy na komforcie :hand:
Opublikowano
Hej.

Najmniejszą felgą jest 16'. Sam takowych używam na zimę. Jak otworzysz drzwi od kierowcy to masz podane możliwe rozmiary felg + szerokość opon oraz odpowiednie ciśnienie.

Jak rozpoznać nieoryginalną felgę na allegro ?

Po pierwsze to po CENIE !!

Po drugie, oryginalne felgi mają w okolicach śrub od strony zewnętrznej wypukłą cyferkę, czego nie zauważyłem w "zamiennikach".

Pooglądaj sobie zdjęcia na stronie: http://e60.net/information/options/wheels/

Poza tym czytaj dokładnie opisy aukcji i wystrzegaj się stwierdzeń typu: "gratis dokładam kapsle BMW", co oznacza ze felga nie jest oryginalna, i możne do niej założyć każdy kapsel. itd ...itd ...itd ...

Pozdrawiam

Ciekawa teoria z tymi gratisowymi kapslami. Możesz bardziej rozwinąć swoją teorię? Jestem ciekaw co to ma do oryginalności (może masz rację - pytam z ciekawości).

Opublikowano

Hej.

Kiedy rok temu szukałem felg na allegro znalazłem kilka aukcji, gdzie były sprzedawane felgi nie oryginalne. W różnych ET (w zależności do jakiego samochodu) i tam kilkukrotnie były gratisy typu: KAPSLE Z LOGO BMW czy oryginalne zakrętki na wentyle ze znaczkiem BMW.

Przecież jeżeli felga jest oryginalna to jej integralną częścią jest kapsel z logo BMW. A po drugie to nie widziałem jeszcze na żadnej oryginalne feldze (kupionej czy to w salonie BMW czy przez internet) nakrętek z logo BMW. Można powiedzieć ze to taki "ciekawy" chwyt sprzedającego. Ale tak czy inaczej, prawie zawsze cena jest tym czynnikiem który świadczy o oryginalności felg. Bo jeżeli ktoś sprzedaje nowe felgi BMW M6 wraz z oponami za 3000 zł to chyba coś tu nie gra.

Osobiście zawsze byłem i jestem zdania że oryginalnej felgi nic nie zastąpi, a w przypadku BMW to wybór mamy na prawdę duży..

Pozdrawiam