Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy do 530d z 2007 roku (przef face'em) mozna zamontowac 16" felgi, czy moze 17" to najmiejszy rozmiar?

I po czym na allegro rozpoznac czy felga jest od BMW a nie tylko BMW style?

Think Locally,

Fuck Globally!

Opublikowano (edytowane)

Hej.

Najmniejszą felgą jest 16'. Sam takowych używam na zimę. Jak otworzysz drzwi od kierowcy to masz podane możliwe rozmiary felg + szerokość opon oraz odpowiednie ciśnienie.

Jak rozpoznać nieoryginalną felgę na allegro ?

Po pierwsze to po CENIE !!

Po drugie, oryginalne felgi mają w okolicach śrub od strony zewnętrznej wypukłą cyferkę, czego nie zauważyłem w "zamiennikach".

Pooglądaj sobie zdjęcia na stronie: http://e60.net/information/options/wheels/

Poza tym czytaj dokładnie opisy aukcji i wystrzegaj się stwierdzeń typu: "gratis dokładam kapsle BMW", co oznacza ze felga nie jest oryginalna, i możne do niej założyć każdy kapsel. itd ...itd ...itd ...

Pozdrawiam

Edytowane przez tomek27
Opublikowano

No wlasnie z mysla o zimie chodzi mi po glowie 16". Jak do tej pory w kazdym aucie sprawdzalo sie to bardzo dobrze...tyle ze na stalufeldze...

...no ale z E60 czas chyba na zime miec alloy'e

...zgodnie z innymi autami (no wiekszocia) szukalem tych info w instrukcji obslugi i polskiej i zagranicznej i nie moglem znalezc...a to na slupku siedzi jak pan B. przykazal.

Think Locally,

Fuck Globally!

Opublikowano

ja mam e39 530d

Latem jeździę na 245/45R17

Zimą na 205/65R15

Felgi stalowe na zimę kupiłem tam gdzie wymieniam opony. Nie są oryginalne ale mają ten sam wygląd co oryginalne. Mam je drugi rok. co twarde i proste :)

Uzależniony od 325iC

Zakochany w żonie

.....ja też jeżdżę E30 z wyboru!

• Członkowie klubu
Opublikowano
Podstawowy rozmiar felg to 225/55 R16, moja porusza się na takich zarówno latem jak i zimą i moim skromnym zdaniem na nasze kochane drogi to i tak momentami za dużo :mad2: Wygląd owszem jest do bani, ale mnie bardziej zależy na komforcie :hand:
Opublikowano
Hej.

Najmniejszą felgą jest 16'. Sam takowych używam na zimę. Jak otworzysz drzwi od kierowcy to masz podane możliwe rozmiary felg + szerokość opon oraz odpowiednie ciśnienie.

Jak rozpoznać nieoryginalną felgę na allegro ?

Po pierwsze to po CENIE !!

Po drugie, oryginalne felgi mają w okolicach śrub od strony zewnętrznej wypukłą cyferkę, czego nie zauważyłem w "zamiennikach".

Pooglądaj sobie zdjęcia na stronie: http://e60.net/information/options/wheels/

Poza tym czytaj dokładnie opisy aukcji i wystrzegaj się stwierdzeń typu: "gratis dokładam kapsle BMW", co oznacza ze felga nie jest oryginalna, i możne do niej założyć każdy kapsel. itd ...itd ...itd ...

Pozdrawiam

Ciekawa teoria z tymi gratisowymi kapslami. Możesz bardziej rozwinąć swoją teorię? Jestem ciekaw co to ma do oryginalności (może masz rację - pytam z ciekawości).

Opublikowano

Hej.

Kiedy rok temu szukałem felg na allegro znalazłem kilka aukcji, gdzie były sprzedawane felgi nie oryginalne. W różnych ET (w zależności do jakiego samochodu) i tam kilkukrotnie były gratisy typu: KAPSLE Z LOGO BMW czy oryginalne zakrętki na wentyle ze znaczkiem BMW.

Przecież jeżeli felga jest oryginalna to jej integralną częścią jest kapsel z logo BMW. A po drugie to nie widziałem jeszcze na żadnej oryginalne feldze (kupionej czy to w salonie BMW czy przez internet) nakrętek z logo BMW. Można powiedzieć ze to taki "ciekawy" chwyt sprzedającego. Ale tak czy inaczej, prawie zawsze cena jest tym czynnikiem który świadczy o oryginalności felg. Bo jeżeli ktoś sprzedaje nowe felgi BMW M6 wraz z oponami za 3000 zł to chyba coś tu nie gra.

Osobiście zawsze byłem i jestem zdania że oryginalnej felgi nic nie zastąpi, a w przypadku BMW to wybór mamy na prawdę duży..

Pozdrawiam