Skocz do zawartości

Pomocy przepala mi siębezpiecznik od pompy paliwa!!!!!!! :((

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Najpierw myślałem że to pompa padła ale po podniesieniu klapy silnika i skrzynki z bezpiecznikami znalazłem 1 przepalony wetknąłem w jego mniejsce 2 i okazało sie że chodzi na paliwie o.k az do pewnego czasu po jakimś czasie znowu padł.. wiec znowu wymieniłem..A wczoraj znowu to samo nie pali na paliwie otwieram przepalony bezpiecznik mało to aż sie stopił normalnie wetknąłem znowu nowy i odpaliłem chodzi na paliwie ale z ciekawości go dotknąłem i okazuje sie że sie nagrzewa :((( Moje pytanieii brzmi co siedzieje dlaczego sie przepala co to sie dzieje proszę o pomoc :(

Siniek ;)

Wynajem aut do ślubu.

http://www.jaguaremdoslubu.strefa.pl/

Opublikowano
nie patrzyłem nigdy jak pompa wygląda, ale na twoim miejscu wyjął bym ją i wymienił, nie wiadomo czy to nie ona po zanurzeniu nie robi zwarcia, chyba nie musze mówić jakie to niebezpieczne.
Opublikowano

Dominiko, sprawdź na początek czy pompa podłączona "na krótko" przez bezpiecznik też go spali (kwestia wielkości poboru prądu). W ten sposób od razu wykluczysz inne przyczyny (przetarty przewód, zwarcie etc.)

pozdr.

Mariusz