Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam

Kontrola emisji spalin 5JR - 134,20

A to co jest?

No kontrola emisji spalin- sprawdzaja czy silnik nie emituje zbyt duzo CO2(g/km) zdaje sie. Generalnie w iDrive albo w kompie jest taki samochodzik z dymkiem z rury wydechowej no i przy przegladzie na 65tys zrobilo sie w iDrive na zolto wiec skontrolowali(musi spelniac te normy euro4- chyba) a ,,5JR,, to piec jednostek roboczych :D

Tora do odwaznych swiat nalezy :D :wink: :D

pzdr

Opublikowano

progressowy masz rację jak przekroczy sie emisję spalin i w dieslu i benzynie,zapala sie lampka pogorszenie składu spalin.

Ale według mnie D1BO pojechał do ASO na skasowanie żółtego na zielony w idrive,podobnie jak sie dzieje po wymianie klocków.

hej

Opublikowano

Dokladnie, ale mimo wszystko ta kontrole emisji spalin przeprowadza sie. Wiem ze jesli byloby cos nie tak to by wyskoczyl jakis blad itp. ale wlasnie w iDrive pozycja przybrala zolty kolor i trzeba to bylo zrobic. U siebie nie widzialem jak to robili, ale widzialem w innym aucie jak do wydechu podlaczaja takie rury i silnik pracuje- mysle ze to jest ta kontrola- bo to bylo nowiutka seria 3 coupe.

Tak na marginesie- wracam wczoraj po zakupach w pewnym centrum- a niedaleko mnie na strzezonym stoi nowa 335i coupe czarna i obok zaraz nowe biale M3 (fajny widok...hehe) :roll2: :roll2: :roll2: :roll2: - ogladalem sobie ja z 10 min. liczac ze moze wlasciciel wroci :mrgreen: i bede mogl sobie ja dokladniej obejrzec :D :D ale niestety sie nie doczekalem- zakochalem sie wczoraj :P :P zbieram na M3.

Sorki za OT :hand: