Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

samochod nie pali mi na benzynie.gdy przelaczylem na awaryjne odpalanie z gazu - zapalil. tak wiec nie pozostaje nic innego jak wymiana pompy paliwa,prawda? probowalem ja podlaczac na krotko i sie nie odzywa(kiedys tez podlaczalem na krotko i bylo slychac,ze pracuje).z tego co sie doczytalem na forum,to nie da rady jej naprawic(zlozyc z powrotem).a wie ktos moze ja ja wyjac z tego plastiku? (zaznaczylem strzalka o co mi chodzi).

http://www.ksiezyc.republika.pl/pliki/pompka.JPG

pozdrawiam

Opublikowano

temat pompy przerabiałem nie raz - moja rada to jesli juz zdiagnozujesz, że to na 100% pompa to kup nową - ja kupiłem tą za 90pln z allegro i rok popracowała. Teraz mam nówkę BOSHA (koszt ok 500PLN bez zniżek) i działa wysmienicie.

A co do samej diagnozy to najlepiej wyciągnij wtyczkę od zasilania pompy i sprawdź czy podawane jest na nią w trakcie kręcenia rozrusznikiem m.w 12V. Jeśli tak to na 99.9% jest to kwestia pompy. U mnie doszła jeszcze kwestia przetartego kabla we wtyczce.

Buch teściową w klatkę piersiową ;)