Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Włączyłem zapalniczke i przestały mi działac wycieraczki. Sprzwdziłem bezpieczniki i okazało sie ze trzeci bezpiecznik sie spalił. wpiełem zapasowy i odrazu sie spalił sprawdziłem jeszcze raz wpiełem mocniejszy i ten tez sie spalił [edit by Mod- nie przeklinaj, po angielsku również :evil: :evil: ]. Ma ktos jakies wskazówki co moge zrobic z tym fantem aby to naprawic? HELP ME!
Opublikowano
Witam! Włączyłem zapalniczke i przestały mi działac wycieraczki. Sprzwdziłem bezpieczniki i okazało sie ze trzeci bezpiecznik sie spalił. wpiełem zapasowy i odrazu sie spalił sprawdziłem jeszcze raz wpiełem mocniejszy i ten tez sie spalił(fuck). Ma ktos jakies wskazówki co moge zrobic z tym fantem aby to naprawic? HELP ME!

Przede wszystkim wyciagnij zapaliniczkę..... i zobacz czy nic (np moneta) nie lezy gdzieś w środku. Wyrażnie jest zwarcie przy zapalniczce.

Uzależniony od 325iC

Zakochany w żonie

.....ja też jeżdżę E30 z wyboru!

Opublikowano
To napewno jakies zwarcie ktorego wczesniej nie było:( tylko jak je teraz znalesc?! Ma ktoś moze schemat instalacji do 320 e36?
Opublikowano

sprawdziłbym jeszcze jedną rzecz - czy kabel zasilający zapalniczkę nie przgrzał się (izolacja się roztopiła) i spowodował zwarcia. On powinien być dosyć gruby - łatwo go śledzić od zaplaniczki do punktu zasilania.

Niestety nie mam schematu do e36, ale możesz ściągnąć go z adresu: http://wedophones.com/Manuals/BMW/1996%20BMW%20318is-c%20-%20320i%20-%20325i-c%20-%20328i-c%20%20Electrical%20Troubleshooting%20Manual.pdf (google górą :D ).... na stronie 342 masz to czego szukasz :)

Uzależniony od 325iC

Zakochany w żonie

.....ja też jeżdżę E30 z wyboru!

Opublikowano
Dzieki za pomoz "bracia BMW" zrobione:) okazało sie ze to zwarcie nie robila zapalniczka tylko rodio ktore zamontowałem w piatek. Przetopił sie kabel i zwierał z masą OT CAŁY PROBLEM. Teraz juz wszytko działa jak nowe he he. Dzieki!!!!