Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie kompputer pokazuje bledne wskazania mianowicie

chwilowe spalanie na zegarach 10l na komputerze 22l srednie spalanie 8l komputer 16l 17l predkosc temperatura ilosc paliwa w baku ladowanie dobrze pokazuje dla jasnosci jesto pelny 18 przyciskowy komputer

czy da sie cos z tym zrobic zresetowac skalibrowac ustawic ???

Opublikowano

siamka... ja mam ten sam problem....

zalozylem sobie full obc i mi pokazuje spalanie ok 16l na pozycji consum1 a na pozycni consum2 pokazuje ok 22litrow....

gdzies wyczytalem ze trzerba go skalibnrowac...

najpierw odblokowac a potem wejsc w test 20 i wpisac cos tzn wpisac to co wyliczysz z niby wzoru czyli : tyle co powinien palic razy to co pokazuje obc = jakas wartosc co powinienes wpisac..

Ale czy to dziala to niewiem bo niemoge go skalibrowac... jak go odblokowuje tzb test19 to pokazuje LOCK:on i potem jak chce test 20 to nic sie niedziej :mad2: ...

Takze olelem temat.. moze kiedys jak gdzies kiedys znajde o co kakretnie biega to to zrobie..:(

Opublikowano

Może zadam głupie pytanie, ale wynika to z mojej niewiedzy.

Czy te komunikaty typu :

KUEHLWASSERSTAND - niski poziom płynu chłodzącego

KUHLWASSERTEMP - za wysoka temperatura płynu chłodzącego

LICHT AN? - włączone światła

NEBELLICHT HONT. - światła przeciwmgielne tył

NIVEAUREGELUNG - samochód przeciążony

OEIST. LENKHILFE – płyn wspomagania kierownicy

OELDRUCK MOTOR - za niskie ciśnienie oleju w silniku. Natychmiast wyłączyć silnik

pokażą się na OBC , czy jak? i kiedy. Bo kolega wsumie pytał o błędne wskazanie spalania i uregulowanie tego. Czy ktoś może dokładnie opisac jak to zrobić , gdy wskazania te są błędne??

pozdrowienia

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

• 1 miesiąc temu...