Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Już dość dawno miałem o tym napisać, ale zwsze zapominałem :mad2:

Mianowicie moje e32 ma dwa akumulatory,,,

ten dodatkowy w bagażniku kupiłem nowy 30A bo stary powiedzial papa

a ten pod siedzeniem niestety mi się zasiarczył bo nie używałem go przez rok w związku z czym po 3 dniach się rozładowywał

Teraz o opcji ,,,

Któregoś pięknego dnia główny aku tak się razładował że przestał kręcić rozrusznik zrobił jeden obrót i zdechł,,,, byłem wściekły i trzymałem przekręcony kluczyk jeszcze przez jakieś pięć sekund,,,,

po tym czsie było słychać jakieś cyk, rozrusznik zaczoł kręcić normalnie i autko zapaliło z dodatkowego akumulatora :D

Wgm całkiem ciekiawie to pomyślane jest i drugi aku jednak może się przydać czasem

Traz mam już dwa nowe aku ale jak by co to watro wiedzieć że taka opcja jest

Pozdrawiam

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.

Opublikowano

witam

tak ten drugi jest tylko wyłącznie do zasilnia webasto, a to ze można za jego pośrednictwem odpalić auto to jest to tylko tryb awaryjny do uruchomienia auta w razie rozładowania podstawowego aku

Opublikowano

drugi akumulator jest od

1) webasto

2) zasila elektryke zanim dopuki nie zacznie sie zapalać auta(szyby, siedzienia światełka)potem sie wyłancza

........

3) jak odkryłem mozna za jego pomocą awaryjnie odpalić samochodzik

zaóważyłem też że auto pobiera sporo pradu jeśli go nie ma i rozładowuje akumulatror po jakimś czsie np po tygodniu,,,

Jak są obydwa to nawet po miesiącu nie ma żadnych oznak słbszego aku

Opublikowano
dzisiaj widzielm meska w211 z bateriami slonecznymi na dachu!!! pierwszy raz to widze i gosc mowil ze doladowuje akumulator gdzu np caly czas lodowka chodzi w aucie, dobre
www.auto-optima.pl
Opublikowano
Drógi akumulator jest od

1) webasto

2) zasila elektryke zanim dopuki nie zacznie sie zapalać auta(szyby, siedzienia światełka)potem sie wyłancza

........

3) jak odkryłem mozna za jego pomocą awaryjnie odpalić samochodzik

zaóważyłem też że auto pobiera sporo pradu jeśli go nie ma i rozładowuje akumulatror po jakimś czsie np po tygodniu,,,

Jak są obydwa to nawet po miesiącu nie ma żadnych oznak słbszego aku

Proszę Cię, popracuj trochę nad językiem, bo aż mi zęby zgrzytają.

Opublikowano

Nie jest to warunkiem

ja w jednym e32 miałem webasto a w drugim nie a drógi aku był w obydwóch

Webasto znajduje sie w sumie obok rozrusznika a ten jest po srtonie pasarzera pod kolektorem a webasto jest przykręcone do nadkola obok kolektora,,, :wink:

Jeśli jest to wymiana świec to katastrofa a i tak jest to trzagizma nawet jak go nie ma

pozdro

Opublikowano

Blaster mam do Ciebie szacunek ale muszę spełnić swój obowiązek moderatora i upomniec Ciebie

To tak na przyszłośc, w twoim temacie i postach pozmieniałem, mam nadzieje ,że nie masz mi tego za złe

Drógi -====> Drugi :naughty:

Pozdrawiam,

Tomek

Opublikowano
dzisiaj widzielm meska w211 z bateriami slonecznymi na dachu!!! pierwszy raz to widze i gosc mowil ze doladowuje akumulator gdzu np caly czas lodowka chodzi w aucie, dobre

widziałem kiedyś e-21 z baterią słoneczną w szyberdachu, która napędzała zamontowany tam wentylatorek, służyło to do przewietrzania auta postawionego na słońcu, wszystko oryginał bmw

ONLY ANIA, ONLY BMW