Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie jeżeli mam sygnalizację niskiego poziomu oleju silnikowego to ile litrów się zmieści, bo niewiem ile litrów mam kupić.

Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź

Opublikowano

A ile masz km do wymiany oleju?

Cos Ty robił,ze Ci olej zeżarło? ;-)

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
Mam w listopadzie albo za 1 000 km no kurcze sam niewiem troszke tak agresywniej jezdze ale nie zeby non stop 200 km/h ale bardzo lubie wykorzystywac przyspieszenie:)
Opublikowano
to jak za 1000km masz wyminę to chyba lepiej się umówić na wymianę odrazu niż dolewać olej teraz.

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano
Dokładnie.Lepiej wymienić.I tak Ci spuszczą wszytsko więc nie ma sensu wydawac na olej teraz skoro za 1000 km i tak pójdzie w kanał:-)

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
W instrukcji obsługi jest napisane,że dolać max. 1 litr oleju gdyby bylo go za mało.A ile jest-nie pamiętam

MIKE

Opublikowano

No chyba, że cos jest nie tak i co jakiś czas będziesz musial dolewać.

Ale 1000 km wczesniej to nie jest duzo, a silnik się uciszy :):):):)

Opublikowano
Mam pytanie jeżeli mam sygnalizację niskiego poziomu oleju silnikowego to ile litrów się zmieści, bo niewiem ile litrów mam kupić.

Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź

Myślę .. kup ok 20 litrów- bedziesz miał na zapas :norty: Kup se Poloneza :twisted:

Opublikowano

... a tak naprawdę ... to w silniku 2l mieści sie ok 2l oleju... ale nigdy nie przyszło mi do głowy żeby dolewać... :duh: od tego jest SERWIS AUTORYZOWANY :mad2: .. wniosek: To nie jest auto dla Ciebie :nienie:

Kup sobie Forda Fokusa :D Pozdrawiam :)

Opublikowano

Kubicar-z tymi 2 litrami oleju w 2litrowym silniku troche przegiąłeś :norty:

Nic więcej nie napisze tutaj bo traktuje Twoją wiadomosć jako żart :doh:

MIKE

Opublikowano

Sprawdz bagnet, kontrolka moze byc uszkodzona. Instrukcja podaje ze: różnica ilości oleju pomiędzy dwoma oznaczeniami na miarce wynosi ok. 1,5 litra. Czyli pomiedzy min i max masz 1,5 litra.

Kubicar - uwazam, ze powinienes dostac ostrzezenie za twoje wypowiedzi. Mowienie komus, ze jego samochod nie jest dla niego i najlepiej niech jezdzi starymi gratami, bo BMW nie jest dla niego, na pewno jest obrazliwe. Tym bardziej, ze temat nie jest "Czy zaslugujesz na ten samochod".

---kompleksy sie leczy.

Opublikowano

oleju do 118d i 120d wchodzi okolo 5,5l.

ps. wypowiedzi tych kilku osob sa poprostu zenujace, widac, ze nie umieja nic zrobic ze swoim samochodem i w kazdym poscie podkreslaja swoja milosc do ASO. p

Opublikowano

Kubicar:

Chyba pomyliłeś się troszkę w ocenie świata jaki obok Ciebie istnieje, nie jesteś ani najmądrzejszy albo jeżeli to miał być żart nie posiadasz wyczucia chwili..

Poloneza nie miałem, ale od 8 lat mam UAZa i taki samochód dla Twojej wiadoności terenowy gdzie ASO nie ma w Polsca a jego role spełnia każdy przysłowiowy Pan Juzek w każdym przydrożnym warsztacie, jednak samemu też trzeba pare rzeczy przy nim zrobić gdy coś się zepsuje w terenie...

Niemniej gratuluje raz czasu i lekkości do wydawania pieniędzy, że z każdą pierdołą jeżdzisz do ASO a przy okazji jak Ci się świeci kontrolka od płynu do spryskiwaczy też odwiedzasz ASO?

Dziękuję innym za pomoc koleżeńską w moim małym problemie a tak BTW kupiłem litr Castrola za 35 zł i działa dobrze )

a propos w ASO 75 zł :)

Opublikowano

PRZEPRASZAM WSZYSTKICH KTÓRYCH URAZIŁEM :oops: :oops: :cry2: :cry2: :cry2:

NIGDY WIĘCEJ SIĘ TO NIE POWTÓRZY :oops:

JESZCE RAZ BARDZO PRZEPRASZAM!!!

Były to idiotyczne żarty z mojej strony, poniżej krytyki :oops:

Mam kilku przyjaciół, którzy lubią pogrzebać przy aucie... a ja poprostu się na tym nie znam i nie mam smykałki :cry: Też jeżdziłem maluchem i dyżym fiatem i pamietam ,że jeżdzilo się do Pana Zenka :wink:

Co do kasy... to długo i ciezko pracowałem na to auto i nic mi z nieba nie spada :nienie: Do spryskiwacza czasami dolewam, ale z żarówką ... to bylby już problem :? Auto mam na gwarancji , jak się skończy to może też pojadę do Pana Zenka ? :lol:

Pozdrawiam Wszystkich. WYBACZCIE !

Opublikowano
Samokrytyka w starym dobrym "gierkowskim" stylu...

:mrgreen: :cool2:

Faktycznie trochę "Gierkowska" :D ... WYBACZYCIE?... WYBACZYMY! Dzięki Panowie za zrozumienie. Pozdrawiam :)