Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem jak w temacie

Dzisiaj zajrzałem pod tylną kanapę - przy skrzynce przekaźnikowej, wśród tam znajdujących się bezpieczników były 2 przepalone, jeden w gnieździe od strony akumulatora - tam są w sumie 4 - spalony na 7.5A.

Problematyczny dla mnie jest bezp. 30A, przy skrzynce od strony tylnej (od strony oparcia kanapy - wizualnie był troche przypalony, jakby nie tylko się spalił, ale dodatkowo delikatnie podfajczył.

Stąd moje pytanie - do czego (jakie zabezpieczenie przepięciowe) jest ten bezpiecznik - akurat tu (w przeciwieństwie od skrzynki w komorze silnika) nie ma opisu bezpieczników.

Oczywiście oba spalone wymieniłem, odpaliłem auto i etc...., póki co bezpieczniki oba są oki, ale stan tego przysmarzonego troche mnie martwi.

Zorientowanych proszę o wskazanie, jaki obwód on zabezpiecza

Opublikowano
w moim e32 735 tez byl stopiony 30A

nie pamietam od czego on jest, od przyczepy chyba

ale nie jestem pewien

:?: ja nie mam haka do przyczepy.

A wcześniej zapomniałem dopisać, że mimo 2 spalonych bezpieczników, wszystkie urządzenia w aucie działają mi dobrze.

Opublikowano

Przed wieczorem zrobie foto.

ale dla wyjaśnienia - ogrzewanie szyby i lusterek i bez tego bezpiecznika działało

Opublikowano

zrob zdjecie ktore sie pala to napisze od czego sa...

Dzięki xsilver - rozpoznałem te spalone:

1) Heckklappenschliessung elektr.

2) Feizbare Heckscheibe

Opublikowano

Dzięki xsilver - rozpoznałem te spalone:

1) Heckklappenschliessung elektr.

2) Feizbare Heckscheibe

a po polsku to jak to brzmi?