Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktoś się orientuje czy były dostępne listwy wew z prawdziwego aluminium ?? Ja choć mam wersje dobrze wyposażoną (ale bez skóry) posiadam te listwy z plastiku który wygląda "jakby był plastikiem mającym wyglądać jak aluminium". Bardzo kiepski efekt. Jakie jeszcze listwy według was wyglądają elegancko (mam ciemne plastiki i tapicerkę)? I najważniejsze - gdzie można je kupić. Na all.. brak ebay tak samo, a chciał bym, żeby autko zasługiwało na segment premium. Dzięki za pomoc. :wink:
Opublikowano
podłącze sie do tematu, szukam srebrnych listew (mogą byc plastikowe) bo mam brzydkie drewniane. niestety google itp milczą :(
Opublikowano

Te listwy dosyć łatwo się demontuje i ja zastanawiam się nad obszyciem i oklejeniem cienką skórą. Potrzebne by były wąskie paski więc nie powinno wyjść drogo.

Pozdrawiam :norty:

Pozdrawiam, Hary.
Opublikowano
według TISa jest możliwość dokupienia listew ozdobnych tak z drewna szlachetnego jak i z aluminium (a nie plastiku udającego te dwa rodzaje). Numer katalogowy listew alu - 51 41 7 896 090. Dostępne są na 100% w ASO ale cena powala - ok. 400 Euro :doh: Pozostaje czekać na dobrą okazję na allegro lub ebayu. Ja osobiście miałem plastikowe udające drewno ale strasznie mi się nie podobały więc dałem do przemalowania w kolor nadwozia (srebrny) efekt jest całkiem całkiem a i koszt nie wielki.

...Przyspieszenie to najlepszy sposób na spędzenie czasu między zakrętami 😜

-> E46-> E39-> G20

Opublikowano
cena z ASO , listwy komplet prawdziwe aluminium to jest podlokietniki przod i tyl do coupe + na deske i przy dzwigni zmiany biegow koszt ..... 3 000 zl :mad2:
Opublikowano
według TISa jest możliwość dokupienia listew ozdobnych tak z drewna szlachetnego jak i z aluminium (a nie plastiku udającego te dwa rodzaje). Numer katalogowy listew alu - 51 41 7 896 090. Dostępne są na 100% w ASO ale cena powala - ok. 400 Euro :doh: Pozostaje czekać na dobrą okazję na allegro lub ebayu. Ja osobiście miałem plastikowe udające drewno ale strasznie mi się nie podobały więc dałem do przemalowania w kolor nadwozia (srebrny) efekt jest całkiem całkiem a i koszt nie wielki.

A jaki masz kolor tapicerki w samochodzie? Ja mam szara skore i nie wiem czy bedzie to dobrze wygladac.

Opublikowano
A jaki masz kolor tapicerki w samochodzie? Ja mam szara skore i nie wiem czy bedzie to dobrze wygladac.

No to może w twoim przypadku nie za bardzo pasować :( Ale nawet te oryginalne aluminiowe nie będą ci pasowały bo kolor ten sam. Musisz zrobić sobie w jakimś kolorze kontrastowym np. czarny połysk. Przy szarej matowej tapicerce powinno się fajnie wyróżniać :) Ja mam cały środek w czerni więc srebrne listwy wyszły bardzo ładnie.

-> E46-> E39-> G20

Opublikowano

No to może w twoim przypadku nie za bardzo pasować :( Ale nawet te oryginalne aluminiowe nie będą ci pasowały bo kolor ten sam.

carlos chcesz powiedziec ze te oryginalne aluminiowe sa tego samego koloru co te aluminowe plastiki?

jezeli sa tego samego to nie rozumiem jak mozesz pisac ze za bardzo nie beda pasowac? przeciez tak jest w oryginale i wyglada bardzo dobrze.

tez mam szara skorew ewnatrz i te listwy mam aluminiowe i nigy mi nawet przez mysl nie przeszlo ze one nie pasuja

w gotowe recepty jest watek jak ktos lakierowal te listwy

Opublikowano

widzialem srebrne listwy z prawdziwego aluminium i osobiscie mi sie nie podobaly... tak jakby szlifierka paski pociagniete w odstepach 5cm... nieciekawe, ale kwestia gustu...

Ja posiadam ciemne drewno, na 2 el. szyby, zamienie sie na srebrny matt...

pozdr!

Wszystko ponizej 6 cylindrow do kosiarki sie nadaje... ;D
Opublikowano

przeciez tak jest w oryginale i wyglada bardzo dobrze.

tez mam szara skorew ewnatrz i te listwy mam aluminiowe i nigy mi nawet przez mysl nie przeszlo ze one nie pasuja

w gotowe recepty jest watek jak ktos lakierowal te listwy

Jeśli chodziło ci o wątek tudm'a i to zdjęcie :

http://img329.imageshack.us/img329/8042/kier4hp1.jpg

to mnie się osobiście takie połączenie kolorów nie podoba (bez urazy dla kolegi tudma :D). Ale szara skóra + szare plastiki na konsoli + szare (srebrne) listwy ozdobne to zdecydowanie za dużo dla mnie. I nie ma znaczenia w tym momencie czy to plastik czy aluminium. Zgodzę się natomiast z każdym, kto twierdzi, że aluminium bardzo ładnie współgra z kolorem czarnym :cool2: tylko ta cena...

-> E46-> E39-> G20

Opublikowano

kwsetia gustu rzecz jasna.na zdjeciu nie ma skor,a w rzeczywistosci wyglada to lepiej niz na zdjeciu.

ale kazdy ma swoje zdanie,bron boze nie zamierzam negowac twojego gustu.twoj opis tez brzmi niezle. :mrgreen: :dance:

Opublikowano
z pewnością prawdziwe aluminium wygląda lepiej cod plastików, z tego choćby powodu, że niczego nie udaje. Cena kosmiczna i mimo wszystko zabieg jej nie wart. Obszycie cienką skórą - mogło by wyglądać bardzo fajnie ale tylko jeżeli ktoś ma we wnętrzu np szarą skórę i taką też przejechać po listwach - tylko w jednolitej wersji ciemnego kokpitu. I tu dla mnie dziwnie, bo kokpit mam jednolity ale nie mam skór, więc zostaje cicho marzyć o listwach z czesanego aluminium i czekać na okazję .
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
za taka kase to raczej plastik.ja widzialem ostatnio komplet tych listew na ebayu za 300$, myslicie ze jakbym kupil tam i sprowadzil do polski to ktos by je kupil?