Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich właśnie zapisałem się do klubu i mam pytanie chcę nabyć e 36 z 98 roku w związku ztym że mam rodzine to kombi wiem że bmw to najlepiej 6 cylindrowe ale przy dzisiejszych cenach paliwa odpada więc co 318i czy jakiś dieselek (a tak nawiasem miałem już 320 z 93 roku piekielna maszyna ale to spalanie za to ten dziwięk 6 garków uuu...) alepowarzniemyśle o tych trzech modelach z góry dzięki za podpowiedż.pozdrowienia kowalek. :D
Opublikowano
Co do silnikow w E36 to na forum jest masa tematow.Ja bym polecal jednak benzyne-nawet R6 +gaz.Ciezko o zadbanego diesla a w dodatku o cenie ON szkoda nawet wspominac.
Opublikowano
Kolego powiem ci tak ja mam 318i Touring i do spokojnej jazdy starcza,ale jak lubisz badziej dynamiczna jazde to poszukałbym 325 w TDS naprawde daje rade,mniejsze pojemności w dislu bym sobie darował!!!
Bmw pewność na każdym kilometrze.....
Opublikowano
też mam 318i i jak na 115 koni zbiera się bardzo ładnie, co prawda to nie rakieta jak z r6 2.0( miałem taką ;) i jeszcze miałem 1.6) ale wyprzedzić tira to żaden problem
Opublikowano

Kolego ja powiem CI tak. Mam 320 R6 spala mi LPG w mieście 13.5 litra w trasie przy załadunku pełnego bagażnika i połowy tyłu 11.5 :) (2 osoby w samochodzie). Kolega ma 328 Kombi i jemu w mieście spala około 14 litrów gazu natomiast w trasie również koło 11. LPG średio 2,10 zł * 14 = 29,40zl na 100 km jazdy po mieście. ja na Twoim miejscu szukałbym ładnego touringa i go zagazował u dobrego fachowca sekwencją.

Pozdrawiam

http://www.rookers.pl

Ulica to nie tor wyścigowy, tutaj nie ma znaczenia kto będzie pierwszy ...

Opublikowano
Szukasz nie za dużego silnika i looz ja też miałem 318i z tym że w sedanie. Spokojnie dawała radę, bokami nie latałem bo nie do tego mi samochód służył. Ciężko znależć godnego polecenia tds chyba że z pewnego żródła. Czyli szukałbym 318i.
Opublikowano
Kolego powiem ci tak ja mam 318i Touring i do spokojnej jazdy starcza,ale jak lubisz badziej dynamiczna jazde to poszukałbym 325 w TDS naprawde daje rade,mniejsze pojemności w dislu bym sobie darował!!!

dzięki za pomoc chyba zdecyduje się na 318i pozdrawiam.

Opublikowano

Ja także posiadam 318i w świetnym stanie i z całą odpowiedzialnością mogę polecić tę wersję silnikową. Na prawdę daje radę ale o lataniu bokami nic nie powiem bo nie próbowałem i raczej nie zamierzam bo mi jej szkoda :)

PS. Szukaj silnika M43 (łańcuch rozrządu).

Powodzenia!

Pozdrawiam,

Kamil