Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie koledzy mój problem polega na tym,że moja bunia nie ma coś mocy przy gwałtowniejszym wciśnieciu gazu auto buczy i słabo przyśpiesza jak robiłem analize spalin to CO wynosiło 0,01. Po glowie chodzi mi katalizator czy przypadkiem nie jest przypchany ale chcialem się was poradzić. I jeszcze jedno na wolnych obrotach jak gwałtownie przesunę przepustnicę to zanim wejdzie na obroty to slychać buczenie z okolic filtra powietrza
Opublikowano
A próbowałeś wyciągnąć filtr powietrza? Wyciągnij i zobacz jak wtedy silnik będzie pracował. Może coś nie tak z filtrem? Czyżby zapchany? :mrgreen:
:)
Opublikowano
Sonda jest nowa i wskazania też ok. Po podłaczeniu do kompa zero błędów dolot tez sprawdzony mam pewne wątpliwości co do przepływki ale nie mam jak podmienić na spróbę. Czasami mu sie zdaży, że nagle zaczyna fajnie chodzić ale na krótko. Ktoś mi powiedział że możliwe że wkład katalizatora obróci sie tak że jest przepływ i wtedy chodzi dobrze a jak znowu zasklepi to muł. Nie wiem co o tym mam sądzić. Czy magik od tlumików jest w stanie stwierdzić czy jest przypchany czy nie?
Opublikowano
Mam ten sam problem z mocą Zastanawiam się co może być problemem. Jak zdjagnozujesz problem to daj znać. Mam 316ti 1,8l 2003. Dodam jeszcze że problem z mocą mam głównie przy uszniu. Robi kangura. Ale jak sie rozbuja to już idzie. Mam taki metaliczny dzwięk z tłumika. Czy przez tłumik może nie być mocy?