Skocz do zawartości

Obroty silnika na biegu jałowym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich.Chciałem się dowiedzieć czy inni użytkownicy E36 318i mają obiaw tego typu że gdy jadę na luzie to obroty silnika mają miedzy 1000 a 1100 a gdy tylko stane to spadną między 800 a 900 czy to normalne ??
Opublikowano
Co prawda puściłem swoją e36 ale obroty po machnięciu na luz spadały mi poniżej 1000, właśnie w granicy 800 i nei było znaczenia czy się zatrzymam
Opublikowano
  • Autor
Proszę o opinie innych użytkowników :modlitwa:
Opublikowano
Mam ten sam problem co Ty.tylko że moje obroty oscylują w granicy1000- 1200 obrotów-jadąc na luzie a 1000-1100stojac.Najlepsze jest to że na zimnym mam 800-900 obrotow a gdy sie nagrzeje obroty sa wyzsze-dziwne powinno byc odwrotnie.I jeszcze jedno, wystarczy delikatnie auto popchac na luzie(doslownie o 1cm) i obroty zaczynają rosnąć.Moim zdaniem jest to powiązane z ruchem wału(oczywiście moge się mylić).... ktos jeszcze ma podobny problem..?Oczywiście jest to mankament ktory nie wplywa na straty w przyspieszeniu czy cos takiego...pozdro
Kocham moja Czarnulkę
Opublikowano
  • Autor
Wie ktoś czy to normalne bo znajomy ma mondeo i tak samo ma i nie wiem czy tak ma byc czy cos jest nie tak
Opublikowano
ja tak miałem i w/g mnie jest ok tak powinno byc