Skocz do zawartości

Hałasująca tylna klapa w touringu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Szlag mnie trafi, głowa boli tak na każdym wyboju klapa wali. Miał ktoś taki problem ? Gdy kupowałem auto to było cichutko, a teraz klapa się poluzowała i bardzo hałasuje :cry:
Opublikowano
Jaki to dźwięk? Metaliczny, czy raczej trzeszczący plastik?
Opublikowano

Podłączqam sie pod temat,mimo że mam model e87.Z tym,że u mnie hałasuje tylna kanapa-gdzies tam przy mocowaniu jej do zawiasu-sa jakies luzy i na wybojach sie lekko ta kanapa przesuwa i są wkurzajace trzaski.

Podobniez ma się sprawa z plastikami z przodu-coraz bardziej zaczynają trzaskać.

ma ktos jakis patent na to?

Psuje mi to cała radośc z jazdy.Doszło do tego,ze bardziej Audi mi się zaczyna podobać-własnie za jakość wykonania wnetrza;-)

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
astro zobacz czy klapa nie ma regulacji w postaci gumowych bolcow ktore mozna wkrecac badz wykrecac
Opublikowano
  • Autor

Dzwięk to poluzowana klapa która się macha w górę i w dół. Wystarczy że mam ją zamkniętą i gdy ręką zacznę lekko ją unosić i opuszczać to są luzy i to one tak hałasują. Na majówce w miejscu postoju auta znalazłem małą śrubkę i od tego chyba się zaczęły hałasy, próbowałem znaleźc miejsce skąd wypadła i niestety nic nie znalazłem :(

Nie widze gumowych bolców do regulacji ... :(

Opublikowano
a klape masz zwykla czy hydrauliczna?
Opublikowano
  • Autor
a klape masz zwykla czy hydrauliczna?

Jesli pytasz o to czy klapa sama sie otwiera do gory, to nie. Musze ja recznie otwierac. Ale jest dociaganie klapy i otwieranie z wewmatrz auta.