Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam i mam pytanie odnośnie dorobienia kluczyka z imobiliserem. Dowiedziałem się właśnie w miejscu gdzie takowe klucze są dorabiane, że owszem koduje się wyśmienicie ale niestety nie działa , czy jest ktoś w stanie to wytłumaczyć , czy jest w ogóle szansa na dorobienie takiego kluczyka i gdzie najlepiej.

Nie ten dział- przenoszę - MOD

Opublikowano
Z tego co wiem to po za serwisem lub firmami z nimi zaprzyjaźnionymi nie dorobisz kluczyka z transponderem pod fabryczny immobilizer. Kluczyki takie się zamawia pod dane auto - podając vin auta. Dzieje się tak dlatego, że transponder użyty w kluczyku bmw (podobnie w volvo, niektórych renault czy mercedesach) jest tzw. uczący się - jedna część jest stałego zapisu kodu, a druga zmienia się każdorazowo po włożeniu kluczyka do stacyjki. Na tej drugiej części masz m.in. zapisany przebieg auta (a, taki bajer ;) )
Opublikowano
Kluczyk najlepiej dorob w serwisie BMW zażycz sobie serwisowy (nie otworzysz nim tylko bagaznika i schowka, ale jak pojdziesz do byle slusarza to Ci dotnie dwa rowki i bedzie wszystko otwieral) kosztuje okolo 150zl no i nie wiem jak jest gdzie indziej, ale u mnie w Krakowie Misiak zyczy sobie jeszcze 100zl za aktywacje kluczyka w module immo w aucie (i to podobno obowiazkowo, nie da sie wziasc kluczyka samego bez tej uslugi). Ale od kolegow w innych regionach polski slyszalem ze to nie jest regula.
e36 318tds compact '95/e34 525tds touring '94/e39 525tds touring '97
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dzwoniłem do zakładu który sie specjalizuje samochodami bmw i mi powiedzieli ze kluczyk (orginał) sie dorabia w ASO podajac kod VIN. Jest on sysyłany do Niemiec

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
dzięki panowie czyli byle kto nie dorobi spore koszty liczyłem na mniejsze no ale cóż trzeba dorobić bo jak by oryginał się uszkodził czy tez zagubił to trzeba mieć drugi
Opublikowano
dzięki panowie czyli byle kto nie dorobi spore koszty liczyłem na mniejsze no ale cóż trzeba dorobić bo jak by oryginał się uszkodził czy tez zagubił to trzeba mieć drugi

Nie wiem czy jest to powód do cieszenia się, bo oryginalnie do samochodu są dodawane 4 kluczyki. Czyli de facto masz jeden z czterech :worried: .

A gdzie są pozostałe 3 to :shock:

Opublikowano
nie masz racji kolego , że są 4 w komplecie tak to jest w Fordzie wiem bo mam a do BMW raczej 2 i to nie zawsze miałem już nie jedną bmkę i nigdy 4 nie dostałem jedynie 2 , poprostu drugi z kompletu mojego się złamał i musze dorobić sobie drugi ale już znalazłem fachowca który za 120 zł mi dorobi ma najnowszy sprzęt, który pokonuje zabezpieczenie imobilisera
Opublikowano
dodając do tycz kluczyków sprawdzałem jedną osobiście z Niemiec i od Niemca jeden kluczyk tylko dostałem
Opublikowano
nie masz racji kolego , że są 4 w komplecie tak to jest w Fordzie wiem bo mam a do BMW raczej 2 i to nie zawsze miałem już nie jedną bmkę i nigdy 4 nie dostałem jedynie 2 , poprostu drugi z kompletu mojego się złamał i musze dorobić sobie drugi ale już znalazłem fachowca który za 120 zł mi dorobi ma najnowszy sprzęt, który pokonuje zabezpieczenie imobilisera

klucz Ci sie zlamal czy imobilizer ??

jak klucz to nie badz frajer tylko znajdz goscia co Ci dorobi klucz (okolo 50 zl) tylko zeby Ci przelozyl ze zlamanego kostke imobilizera (ide o zaklad ze ten super gosc co za 120 zl Ci ma dorabiac tak wlasnie zrobi :], bo jak ja sie orientowalem to najtaniej to 350 zl goscie krzycza za dorobienie klucza z immo dlatego w serwisie BMW sie najbardziej oplaca dorobic serwisowke :])

a kolega DAAMOOK ma racje bo zawsze bmw a napewno e36 wychodzilo z fabryki z 4ema kluczami looknij na fragment instrukcji obslugi wlasnie od e36 :]

http://img114.imageshack.us/img114/9713/strona32uo2.th.jpg

lub jesli masz nowszy kluczyk:

http://img230.imageshack.us/img230/6048/strona35ho6.th.jpg

e36 318tds compact '95/e34 525tds touring '94/e39 525tds touring '97