Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,

KTOS COS PORADZI?? :)

dzieki za pomoc....

aha co to jest to MK1 ...MK4??

i jak sprawdzic ktore jest moje :PP

aha mam radio z navi zintegrowane takie male okinko po prawej stronie centralnego kokpitu....

pozdrawiam

carliro[/b]

Zobacz tu :

http://bmw.bazzi.biz/navi_mk_x.htm

http://www.bimmerboard.com/forums/posts/29257

BMW KLUB PRZEMYŚL

1 Jeżeli coś może się nie udać — nie uda się na pewno.

2 Nigdy nie kłóć się z głupcem — ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

3 Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo — na pewno to zepsujesz.

4 Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie.

5 Niemożliwe jest zbudowanie niezawodnego urządzenia — głupcy są zbyt pomysłowi.

6 Wniosek to punkt, w którym nie masz już siły dalej myśleć.

7 Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.

• Odpowiedzi 162
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ok,

zdzislaw dzieki za pomoc udalo mi sie wlaczyc Navi na Polske :)

robsonx, oki juz zlokalizowalem swoja wercje mam MK3 :)

dzieki i pozdrawiam

///e46 touring 320d 08/2002r 150KM STEPTRONIC,

JUN2008--->181tys km

DEC2010--->216tys km

///e90 2.0i, 130KM automat Schwarz

Aug2015 ---->102 tys km

Sep2016 ---->120tys km

///e46 318Ci coupe M-pakiet ;)

Mar2017 ----->211tys

Jan2018 ------>227tys km

Opublikowano
Teraz ja mam pytanie szykam linka do navi BMW na CD na Niemcy. Chba źle szukam . Prosze zatem o linka aby móc przetestować najnowszą mapę. mam z 2001 roku a to trochę chyba za stara.
Opublikowano
Teraz ja mam pytanie szykam linka do navi BMW na CD na Niemcy. Chba źle szukam . Prosze zatem o linka aby móc przetestować najnowszą mapę. mam z 2001 roku a to trochę chyba za stara.

NAVTEQ.VDO.Dayton.Deutschland.2008-2

ed2k://|file|NAVTEQ.VDO.Dayton.Deutschland.2008.2.GERMAN-SHooTERS.rar|341759301|1BBC5E5FD87E9935A9263161652B5D9E|/

BMW KLUB PRZEMYŚL

5 Niemożliwe jest zbudowanie niezawodnego urządzenia — głupcy są zbyt pomysłowi.

7 Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.

Opublikowano

witam

sciagnalem mapke i wkladam do czytnika i kryzczy mi ze mam wlozyc plyte dvd. Nie czyta cd nie wiem dlaczego?? czy jest jakas opcja za pomoca ktorej sie przestawia z dvd na cd?

Auto rok 2007 BMW 343. Mam dvd oryginal E60 i dziala jednak Polski nie ma. Teraz scignalem i wypalilem a cd plyte z rapida ale czytnik nie widzi tej plyty krzyczy wloz plyte dvd.

Prosze o rady co zrobic.

dzieki

Opublikowano
witam

sciagnalem mapke i wkladam do czytnika i kryzczy mi ze mam wlozyc plyte dvd. Nie czyta cd nie wiem dlaczego?? czy jest jakas opcja za pomoca ktorej sie przestawia z dvd na cd?

Auto rok 2007 BMW 343. Mam dvd oryginal E60 i dziala jednak Polski nie ma. Teraz scignalem i wypalilem a cd plyte z rapida ale czytnik nie widzi tej plyty krzyczy wloz plyte dvd.

Prosze o rady co zrobic.

dzieki

Bo potrzebujesz mapę (płytę) wersji Professional (auto E90) a ściągnąłeś w. High. Dlatego Twoja nawigacja drze mordę na Ciebie. Poszukaj płyty DVD Pro Europe 2008-2 i będziesz zadowooloonyy...

...

Opublikowano
Witam

na czytniku mam napisane bisness moze jakies linki masz

dzieki Ci serdeczne

Czyli nawi wersji Business (E90) -

...ja nie jestem pośrednikiem pirackich programów, zresztą to Forum zabrania takich tych... (patrz Regulamin).

Ale jeśli się upierasz to na własną odpowiedzialność wejdź na stronę http://www.torrentz.com/, wklej "bmw business" i już.

A i tak mapy Polski do Business narazie nie dostaniesz - podobno będzie wkrótce... :D

...

Opublikowano
a czy wersja pro bedzie dzialac z tym czyms czy niestety czekan na PL business?

Nie, wersja Pro nie zagra w nawigacji typu Business... Ale i tak polskiej mapy także do Pro nie znajdziesz nawet tam... (narazie... :wink: ).

Polecam cierpliwość.

Opublikowano
a mi w moim e39 wyswietlilo sie ze plyta jest piracka...mial ktos podobny problem?

Jaki masz MK?

Czym nagrywałeś i jak ?

W E39 MK III nie wyświetla takich "ciekawych" informacji (na szczęście) :mrgreen:

BMW KLUB PRZEMYŚL

Opublikowano
wydaje mi sie ze mk II , nagrywalem imgburnem z predkoscia x1 na plycie EMTEC. Poprzednio tez mialem pirata, a roznica byla taka ze byl nagrany na plycie sony...ale watpie zeby to mialo jakies wieksze znaczenie
Opublikowano
wydaje mi sie ze mk II , nagrywalem imgburnem z predkoscia x1 na plycie EMTEC. Poprzednio tez mialem pirata, a roznica byla taka ze byl nagrany na plycie sony...ale watpie zeby to mialo jakies wieksze znaczenie

Nośnik jest bardzo ważny - nagraj jeszcze raz najlepiej na Verbatim i zaptaszkuj weryfikację po zapisie.

I jeszcze jedno - nie używaj proszę słowa "pirat" bo to deprecjonuje nasze Forum - właściwsza forma to "kopia"... :wink:

...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jako ciekawostkę powiem, że u mnie na MK4 też czasem pisał, że jest błąd na CD. Nagrałem więc mapę na DVD i od tej pory jest święty spokój! Oczywiście rada jest nieprzydatna dla użytkowników MK3 i wcześniejszych :(
Opublikowano
Jako ciekawostkę powiem, że u mnie na MK4 też czasem pisał, że jest błąd na CD. Nagrałem więc mapę na DVD i od tej pory jest święty spokój! Oczywiście rada jest nieprzydatna dla użytkowników MK3 i wcześniejszych :(

Dokładnie tak - pisałem o tym kiedyś - posiadacze MK4 mają tą możliwość i dodatkowy plus bo podobno DVD szybciej się czyta... :?:

...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dokładnie tak - pisałem o tym kiedyś - posiadacze MK4 mają tą możliwość i dodatkowy plus bo podobno DVD szybciej się czyta... :?:

...

Pewnie i szybciej (bo taki jest standard DVD) ale pewnie ma to niewielkie znaczenie. Ważniejsze jest raczej to, że zastosowany napęd DVD najwyraźniej ma pewne problemy z czytaniem płyt CD-R za to płyty DVD-+R czyta bez zająknięcia. To chyba wynika z zastosowanego w napędzie rodzaju lasera - pamiętam, że kiedyś jak wchodziły czytniki CD do komputerów to kupiłem markowy napęd formy IBM i okazało się, że czyta wyłącznie tłoczone płyty - wogóle nie czytał płyt nagrywanych :(

Opublikowano

Pewnie i szybciej (bo taki jest standard DVD) ale pewnie ma to niewielkie znaczenie. Ważniejsze jest raczej to, że zastosowany napęd DVD najwyraźniej ma pewne problemy z czytaniem płyt CD-R za to płyty DVD-+R czyta bez zająknięcia. To chyba wynika z zastosowanego w napędzie rodzaju lasera - pamiętam, że kiedyś jak wchodziły czytniki CD do komputerów to kupiłem markowy napęd formy IBM i okazało się, że czyta wyłącznie tłoczone płyty - wogóle nie czytał płyt nagrywanych :(

Eee, coś nie tak jest z Twoim czytnikiem - mój MK4 czyta bez łaski CD-R i oczywiście DVD+/-R (oczywiście markowe, najczęściej używam Verbatim).

...

Opublikowano
wymiana czytnika na taki który odtwarza dvd wiąże sie z tylko i wyłącznie z wymiana napędu??

Tak, to tylko prosta i bezbolesna wymiana napędu (i ew. aktualizacja softu).

"Plusów dodatnich" masz wiele: to co było wyżej, następnie opcja perspektywy, no i możliwość używania map DVD (np. mapa całej Europy zach. v.High jest na DVD, a poszczególnych krajów na CD - czyli jadąc na wycieczkę albo wygodnie korzystasz z jednej płyty DVD (MK4), albo masz klaserek płyt CD i co szlaban musisz je wymieniać (MK1 - MK3).

...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Eee, coś nie tak jest z Twoim czytnikiem - mój MK4 czyta bez łaski CD-R i oczywiście DVD+/-R (oczywiście markowe, najczęściej używam Verbatim).

...

Myślę, że z moim czytnikiem jest wszystko w porządku. Sam piszesz "oczywiście markowe". Potwierdzam, że Verbatimy są czytane poprawnie, Sony też ale np na TDK czasem się zacina.

Opublikowano

...

Myślę, że z moim czytnikiem jest wszystko w porządku. Sam piszesz "oczywiście markowe". Potwierdzam, że Verbatimy są czytane poprawnie, Sony też ale np na TDK czasem się zacina.

Zaszło jakieś nieporozumienie - sam pisałeś że "zastosowany napęd DVD najwyraźniej ma problemy z CD-R", że "chyba wynika to z zastosowanego lasera", itd (wszystko to z Twojego postu na górze). Nie pisnąłeś ani słowa że jednak u Ciebie Verbatimy są czytane, dlatego wywnioskowałem logicznie że Twój czytnik idzie pomału na emeryturę... Jeśli tak nie jest to naprawdę bardzo się cieszę... :D

PS

Mój czyta także TDK bez bólu...

...

Opublikowano

Witam

Posiadam Road map Europe Professional 2008-2 (dowolna ilość), zainteresowanych proszę na PM.