Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!!! mam problem ze wspomaganiem. Od kilku dni pracuje jak by chciało a nie mogło, wydaje z siebie dźwięki jak by skrzypienia, im bardziej skręcam tym głośniej i ciężej pracuje. Zajrzałem pod maskę płyn jest do minimum ale jest strasznie czarny. Czy jeżeli zmienię płyn na nowy problem może ustąpić? Pomóżcie!!!
Opublikowano
pompa, a jak dokrecisz do oporu to powinno byc jeszcze głośniej. ja tak mam od pół roku w mercedesie i teraz musze po obrotach dawac zeby lzej krecic
pinki020
Opublikowano

Zacznij od wymiany płynu jeśli jest czarny to najlepiej kilka razy przepłukać, podnieść przód odpiąć wężyk od zbiorniczka i kręcić kołami jak zleci założyć wężyk zalać płynem pokręcić zlać i tak 3 razy.

Jak nie pomorze to szukać dalej pasek pompa magiel

=======================

BMW 528i e39 Sedan M-PAKIET, 99r benz+gaz

Opublikowano
.........zalać płynem pokręcić zlać i tak 3 razy.

Hmmm - no to kolega się wykosztuje troche - 3 razy zalewac układ świeżym płynem po czym wylewać go do butelki celem oddania do utylizacji ( a nie w matkę naturę ). To ja proponuję dodatkowo tak samo robić z olejem, płynem hamulcowym, cieczą chłodzącą itd..... zalewać 3 razy i do utylizacji :duh:

Aha - koniecznie przemyj przy wymianie oleju silnik specialnym środkiem pod ciśnieniem - aby nic ze starego oleju nie zostało w środku :norty: - no i na koniec koniecznie odessaj pozostałości :mad2:

Pzdr,

P.S. przepaliła mi się przednia prawa postojówka - może by go na komputer celem diagnozy???

Opublikowano

Dzięki płynu mam 3 litry nazwa to elfmatik do automatycznych skrzyń biegów

i układów wspomagania a z utylizacja nie mam problemów stary mogę podrzucić na sklep gdzie kupiłem nowy. Mam tylko cichą nadzieje że to coś pomoże. Pozdro!!!

Opublikowano

Kolego piotr2569 do płukania silnika i chłodnicy są specjalne płyny a do wspomagania nie widziałem.

Zalanie nowym płynem bez płukania nic ci nie pomorze bo cały syf zostanie. Ja płukałem 3 razy i tego syfu jeszcze troszke zostało.

Jak cos robić to robić porządnie szkoda potem wydać na nową pompe lub magiel.

=======================

BMW 528i e39 Sedan M-PAKIET, 99r benz+gaz

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam zmieniłem płyn na nowy Elfmatik do automatycznych skrzyń i przekładni kierowniczych wspomaganie śmiga jak nowe dzięki za pomoc!!! Pozdro!!!