Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Pierwszy raz pisze w tym dziale wiec licze na wyrozumialość:)mam w bagażniku niedużą tubkę magnata 30cm głośnik,nie ma czym sie chwalić,najniżsża pólka ale gra.Do tego wzmacniacz boschmana 300 w dwukanał.Ladnie udało sie to dobrac i ładnie nawet gr.Jak złożę oparcia siedzeń to wtedy dopiero czuć bas!ale jeżdzić tak to wieś.Słyszałem że można wyjąc tylne głosniki z półki ale czy jest jeszcze jakiś sposób na wydobyćie basu z kufra?
Opublikowano
bracie jak chcesz miec dobry bass to zrob tak jak ja mialem w 605 (tam byla przegroda metalowa z tyl) w takim duzym aucie duzo wiekszym od e36 mialem w bagazniku focala 27 w bass reflex skrzyni z audisonem wzmakiem i potrafilo trząsc nerkami i wlosami w tak duzym aucie!! niestety w bmw to mi juz nie zagra a szkoda... bo by chyba wlosy mi wypadly po jednym kawalku. proponuje taki zestaw (zaznaczam-drogi...)
Opublikowano
z tuby nigdy nie wyciagniesz takiego dzwieku jak ze skrzyni-chodzi mi o glebie basu ze wlosy czuc jak sie ruszaja na glowie i im wieksze auto tym gorzej i z tym co masz to juz raczej nic nie zrobisz.....(no bo niby co?)
Opublikowano
Chodzi mi o zmniejszenie wygluszenia bagażnika.Pewnie masz i racje,sprzet z najniższej półki...Z czasem może zmienie na jakąś skrzynie tylko jaką?myślałem coś o dwucewkowym głośniku.Bo te jbele z alegro i media markt to slyszałem ze lipa,płaci się za marke...Widziałem ładnego pioniera i alpine.Tak do 500zł.Warto myślisz?a później wzmaciacz zmienić tylko
Opublikowano

ja sie osobiscie przekonalem do hertz'a i focala

dwucewkowy focal to koszt powyzej 1000zl sam glosnik ( www.audiocar.pl ) tam sie zaopatrywalem kiedys.

hert'z ma tansze glosniki bdb ale wzmaki podobno musza miec mocniejsze-podobno- ja sam osobiscie mialem pomysl bo focala sprzedaje w skrzyni zeby zrobic na zamowienie polke z otworami 2x po 20cm na hertz'e 20cm niskotonowe. Taniej by to wyszlo tylko ze nie wiem jak to by gralo bez skrzyni i w polce na dodatek-musze znalesc kogos kto takie cos ma... i zobaczyc

aaa napewno ta mala 20cm w skrzyni radzi sobie bardzo dobrze. Narazie ja bym na Twoim miejscu to zostawil jezdzil a poczytal cos na forach itp i dopiero jak uskladasz kase to odrazu cos zmontowac fajnego.

Ja dopiero wczoraj zmieniarke podpialem u siebie w bmw... :( kiedys w koncu pozapinam wszystko ale narazie z braku czasu malymii kroczkami na przod..

Opublikowano

Może masz i racje.Lepiej odłożyć pare groszy i kupic coś konkretnego zeby było słychać z bagażnika.Ale jak narazie jest dużo innych rzeczy które mnie denerwują i to muszę naprawić w pierwszej kolejności.Pozdro

A tak na przyszłośc,coś takiego dało by radę zatrzęść samochodem:

http://allegro.pl/item379542081_hertz_es_300_mega_subwoofer_bass_wysokiej_klasy.html

oczywiście z dobrym wzmakiem

Opublikowano
Mowisz poważnie?jak tak to może zakupię za jakiś czas takie cuś:)cena jeszcze nie zaporowa jak dla mnie wiec moze warto.Bo nie chce kupić czegoś co bedzie grało jak to co mam albo odrobinę lepiej bo to bez sensu by było...Szukałem focala ale jaiks używany szajs znalazłem tylko
Opublikowano

wiesz co ja zrobilem. Wzielem sciagnelem oparcie tylne, i mialem tam fabryczne miejsce na podlokietnik, ty tez pewnie masz jesli nie posiadasz podlokietnika orginalnie. Wybilem tam dziure oraz wycielem prostokaty na zewnetrznych sciankach... Sciagniesz oparcie i bedziesz wiedzial o co chodzi :)

Skrzynie mam odwrocona glosnikiem do oparcia,oraz yciagniete tylne glosniki z polki.

Dodam ze mam glosnik blaupunkta 250 RMS i wzmach takze blaupunkta 750W 4 kanalowy. komplet bardzo sredniej klasy wiec jak za taka kase gra bardzo ladnie.

B M W
Opublikowano
Ja mam coupe iskładane i dzielone tylne oparcia.Siedzenia sa dość rzeadko spotykane wiec nie bede ich niszczyl.Spróboje wyciagnac glosniki z półki i zobacze jaki efekt bedzie
Opublikowano

a ja wlasnie dzis chcialem pomalu zaczac upychac audio i co i natrafilem na problem- okazuje sie ze u mnie z tyl jest przegroda cala blaszana i nie ma dziurki za kanapa zandej zeby przejesc-wiercic z deczka szkoda...

a chcialem tam puscic jak narazie kable od zmieniarki i od anteny cb, bo reszta audio czeka narazie na obmyslenie sensownej zabudowy;)

i teraz mam orzech jak rozlupac kanape najlepiej bez wiercenia zeby te kable tam przepuscic

Opublikowano
kable mozesz przeciagnac w ten sposob,demontujesz kanape oraz oparcie.Pod gumowa mata przechodza kable i ida do miejsca fabyczynie wycietego.Tam mozna je przepuscic. a dodatkowo powinienes zdemontowac material ktory jest w bagazniku. do przeciagniecia kabli
B M W