Skocz do zawartości

bmw e32 730

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wiem,wiem temat stary jak świat ale nie mam czasu szukać a sprawa pilna 100% akumulator rozładowuje się całkowicie po 3-dniach wiadomo gdzieś zwarcie, znależć trudno ale chodzi mi o zmierzenie ewentualnego nadmiernego poboru mocy- gdzie podpiąć miernik i ile powinien pokazywać przy normalnym pobirze prądu- dzięki z góry i powodzenia
Opublikowano
Podpinasz amperomierz w szereg z akumulatorem. Jeżeli masz alarm to pobór prądu powinien być w granicach 0,3A a więc tak niski, że bateria nie powinna się rozładować w ciągu trzech dni. Jeżeli pobór prądu będzie większy to zacznij wyjmować po kolei bezpieczniki jednocześnie obserwując amperomierz. Tak najszybciej sprawdzisz, w którym obwodzie jest jakieś zwarcie...
Obecnie AUDI S4 QUATTRO... do BMW wrócimy na wiosnę
Opublikowano

albo (raczej i) akumulator do wymiany

jak padl juz kilka razy to teraz bedzie padac

Opublikowano
  • Autor
dzięki za odpowiedż proszę tylko jeszcze o dokładniejsze dane co do podpięcia z elektryką jestem na bakier- a jeśli dobrze rozumuje tak na chłopski rozum - szeregowo to do + i do masy!? jeśli chodzi o aku. to sprawdzony u elektr. pod oporami jeszcze raz dzięki
Opublikowano
  • Autor

już wiem- potrzebny jest amperomierz- zamykamy drzwi , kluczyk ze st

acyjki,wyłączamy radio,odczekujemy min. 15 min. przewód + zdejmujemy z klemy i podpinamy amper. kabla plusowego i do min. u mnie pobór był na poziomie 3,5 amp. czyli dobrze ale przy naszych ukochanych 7-mkach rozładowanie oku. jest możliwe nawet po 3-dniowym postoju. Pan elektr. stwierdził żejst wszystko w porządku i nie ma co grzebać po prostu trzeba być na takie niespodzianki przygotowanym-niestety.Mój znajomy okazuje się że rozwiązał to w ten sposób że zamontował dodatkoowy wyłącznik prądu tzw. hebel i od tej pory ma spokój.Życzę wszystkim posiadaczom 7-ek dózo zdrowia i uporu w poznawaniu tajemnic naszych ,babć, no i oczywiście jak najwięcej przyjemności z jazdy :duh: :D