Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wiem,wiem temat stary jak świat ale nie mam czasu szukać a sprawa pilna 100% akumulator rozładowuje się całkowicie po 3-dniach wiadomo gdzieś zwarcie, znależć trudno ale chodzi mi o zmierzenie ewentualnego nadmiernego poboru mocy- gdzie podpiąć miernik i ile powinien pokazywać przy normalnym pobirze prądu- dzięki z góry i powodzenia
Opublikowano
Podpinasz amperomierz w szereg z akumulatorem. Jeżeli masz alarm to pobór prądu powinien być w granicach 0,3A a więc tak niski, że bateria nie powinna się rozładować w ciągu trzech dni. Jeżeli pobór prądu będzie większy to zacznij wyjmować po kolei bezpieczniki jednocześnie obserwując amperomierz. Tak najszybciej sprawdzisz, w którym obwodzie jest jakieś zwarcie...
Obecnie AUDI S4 QUATTRO... do BMW wrócimy na wiosnę
Opublikowano
dzięki za odpowiedż proszę tylko jeszcze o dokładniejsze dane co do podpięcia z elektryką jestem na bakier- a jeśli dobrze rozumuje tak na chłopski rozum - szeregowo to do + i do masy!? jeśli chodzi o aku. to sprawdzony u elektr. pod oporami jeszcze raz dzięki
Opublikowano

już wiem- potrzebny jest amperomierz- zamykamy drzwi , kluczyk ze st

acyjki,wyłączamy radio,odczekujemy min. 15 min. przewód + zdejmujemy z klemy i podpinamy amper. kabla plusowego i do min. u mnie pobór był na poziomie 3,5 amp. czyli dobrze ale przy naszych ukochanych 7-mkach rozładowanie oku. jest możliwe nawet po 3-dniowym postoju. Pan elektr. stwierdził żejst wszystko w porządku i nie ma co grzebać po prostu trzeba być na takie niespodzianki przygotowanym-niestety.Mój znajomy okazuje się że rozwiązał to w ten sposób że zamontował dodatkoowy wyłącznik prądu tzw. hebel i od tej pory ma spokój.Życzę wszystkim posiadaczom 7-ek dózo zdrowia i uporu w poznawaniu tajemnic naszych ,babć, no i oczywiście jak najwięcej przyjemności z jazdy :duh: :D