Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Czas wymienić opony w mojej jedynce.. I jak w tytule , narazie śmigam na goodyear cośtam runflat , rozmiar standardowy 16' 195 chyba /50

wsumie nie ma co narzekać na te goodyeary ale może jest coś lepsiejszego w porównywalnej cenie :?: ma ktos doświadczenia z Runflatami jakiś innych firm , Brigestone, Continental czy Dunlop :?:

co wybrać..??

Opublikowano
do zimy nie doczekasz ?

a ja zapodalem zapasowe kolo do bagaznika i juz mysle, ze nastepne nie beda runflaty

...a po co mam czekać do zimy :shock: opony się kończą teraz a najbardziej będą potrzebne właśnie na jesień kiedy ślisko/mokro

mi tam na runflatach się jeździ oki i ten patent sprawdził się u mnie już 2 razy ... prawdopodobnie jakby były zwykłe to bym musiał 2 razy się bawic z wymianą a tak to robili to wulkanizatorzy a mnie tylko swieciła kontrolka na desce :)

oczywiście może komfort na zwykłych byłby większy ale dla mnei to ma drugorzędne znaczenie. Co do koła w bagażniku to w jedynce to średni pomysł bo bagażnika już prawie nie będzie a te kilka..naście kilo w bagażniku przy silniku 1,6 oznaczało by większe spalanie i pogorszenie i tak "średnich" osiągów..

...więc do tematu Panowie/Panie :D

Opublikowano
Moge powiedziec na przykladzie mojego ojca - w E60 do tej pory jezdzil na 245/45/17 Bridgestone RE050 RUNFLAT - po 60 tys km wyrzucil bo sie wyzabkowaly ale byl bardzo zadwolony. Teraz za namowa pewnych osob kupil opony marki Michelin w tym samym rozmiarze i rowniez RUNFLAT - żałuje, gdyz w porownaniu z Bridgestone opona jest strasznie twarda co powoduje, ze choc kół wielkich nie ma to kazda nierownosc odczuwalna jest ogromnie.
Opublikowano
ach, zeby bylo smiesznie: te Bridgestony sa produkowane w Polsce ;)

śmiesznie nie śmiesznie co to ma do rzeczy ... przeciez ząbkowanie to kwestia projektu opony ewentualnie złej zbioerzności czy ogólnego stanu zawieszenia/ dróg a nie kraju pochodzenia opony :roll:

czyli brigestone ząbkują... ktoś potwierdza ??

Opublikowano

zeby bylo smieszniej: szyby tez sa z polandii ;-)

Pilkington Polska Sp. z o.o

z reszta ostatnio mowili w TVN Turbo, ze nie ma auta w Europie, w ktorym nie byloby polskiej czesci

to chyba dobrze nie ?

zh
Opublikowano
zeby bylo smieszniej: szyby tez sa z polandii ;-)

Pilkington Polska Sp. z o.o

z reszta ostatnio mowili w TVN Turbo, ze nie ma auta w Europie, w ktorym nie byloby polskiej czesci

to chyba dobrze nie ?

no chyba :roll:

ale może nie zbaczajmy z tematu ... gadac mi tu o oponach które najlepsiejsze runflaty :!: :?: