Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do kupienia w śmiesznych pieniądzach silnik 2.4TD od 5... Co sądzicie o tym silniku??? czy warto bawić się w takie coś?? czy koszta będą tego warte biorąc pod uwagę, że silnik moge mieć za ok.500zł

Czy warto zmieniać M40 1.6 na taki silnik?? Wiem, że moc jest mała ale ropę mogę mieć taaaknieeej :twisted:

Doczytałem że ten silnik ma 115KM czyli 15 kuca więcej niż M40 :norty:

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano

Takie przysłowie jest:

''Nie miała baba kłopotu - kupiła sobie prosię............''

Moim zdaniem nieopłacalne - zbyt dużo roboty przy mizernym efekcie.

Jeździłem kiedyś E34 z takim silnikiem - rewelacji nie robiło ale jechało. Następny właściciel zalał jej opałówki i pompa zakończyła żywot - razem z końcówkami wtryskiwaczy.

pzdr,

Opublikowano

taka przekładka ciągnie za sobą wiele innych zmian:układ zasilania,instalacja elektr.,akumulator,zawieszenie,układ chłodzenia itp.

Moim zdaniem wkład pracy jest niewspółmierny do zysków.Olej to.

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
No chyba lepiej :) Jeszcze pół biedy jakby w e36 były takie silniki, to byś mogl dokupić mocowania, i całą resztę osprzętu różniącego się między tymi silnikami... nie byłoby i tak tanio, bo silnik to by był pewnie najmniejszy wydatek, ale by się dało bez kombinowania z dorabianiem pierduł, a tak to bys miał same problemy, i prawne ze zmianą dowodu, a przede wszystkim mechaniczne. Bezawaryjne to by nie było...
Części używane do E36 i E38 !!! TANIO
Opublikowano
za to wbres częstym opiniom ja osobiście mogę polecić 325TDS :D:D:D idzie jak szatan 320 wysiada, pali mniej od benzyny (chociaż i tak nie tak mało jak np diesle VW itp), no i jak możesz mieć tanio olej to propozycja myślę że niezła :)
Opublikowano
za to wbres częstym opiniom ja osobiście mogę polecić 325TDS :D:D:D idzie jak szatan 320 wysiada, pali mniej od benzyny (chociaż i tak nie tak mało jak np diesle VW itp), no i jak możesz mieć tanio olej to propozycja myślę że niezła :)

320 wysiada przy 325tds?no to faktycznie ciekawostka :lol:

Opublikowano
A pewnie że tak. Jeśli nie jeździ się kopcącym trupem już bez turbiny itp, to ma lepszego kopa. Pokazują to i dane techniczne (320-150km, a 325 z tego co pamietam 156km, no i duużo wiekszy moment obr.) i jeździłem i takim i takim, i myśle że różnica była zdecydowanie odczuwalna...
Opublikowano
A pewnie że tak. Jeśli nie jeździ się kopcącym trupem już bez turbiny itp, to ma lepszego kopa. Pokazują to i dane techniczne (320-150km, a 325 z tego co pamietam 156km, no i duużo wiekszy moment obr.) i jeździłem i takim i takim, i myśle że różnica była zdecydowanie odczuwalna...

Jeśli chcesz podpierać danymi to 325TDS ma 143KM,myślę że ta 320 którą jezdziłeś była już w agonii

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=8009

BMW 325 tds - 1993

R 6

2498 ccm

Turbo

143 PS - 4800/Min

260 Nm - 2200/Min

Test w ams 1993

0 - 80 km/h 6,8 s

0 - 100 km/h 9,9 s

0 - 120 km/h 13,8 s

0 - 140 km/h 19,6 s

0 - 160 km/h 27,0 s

1 km 31,0 s

Vmax 214 km/h

BMW 320i E36 - 1992

R 6

1991 ccm

150 PS - 5900/Min

190 Nm - 4700/Min

Test w sport auto 6/1992

masa 1345 kg

0 - 80 km/h 6,5 s

0 - 100 km/h 9,5 s

0 - 120 km/h 13,5 s

0 - 140 km/h 19,0 s

0 - 160 km/h 26,3 s

0 - 180 km/h 40,0 s

Vmax 217 km/h

Spalanie 11,5 L

Opublikowano

Ja bym się w starego diesla nie pchał. Bo stare są dobre: skrzypce i wino :P:P

Znajdź mi TDS, który ma nawalone mniej niż 250k km i nie jeździł na "oranżadzie" i nie był katowany na zimno, itd.......

Ze świeczką takiego szukać.

Ja jestem na etapie kupowania E46. Zastanawiałem się nad 2,0d i 2,0i. Po testach obu modeli silników wybrałem benzynę i nie żałuję wyboru. Okropnie nie podoba mi się ten "klekot" diesla w 2,0 i dopiero właczenie wentylatora klimy na MAX powoduje iż można tam siedzieć. Jedynym plusem "dobrego" diesla jest jego mniejsze spalanie - natomiast przy awarii może okazać się iż całe oszczędności z mniejszego spalania pochłodnie np. wymiana turbiny.

Nie mówię iz benzyna się nie psuje - natomiast zdarza się to rzadziej.

Pzdr,

Opublikowano
Benzyna bez instalacji lpg śmiga i śmiga... aż miło... Jak do auta założy się instalkę zaczyna się fala awarii i dokładania kaski :duh: Wiem bo gaz mam... Miałem kiedyś Vectre 1.6 bez gazu i choć piła 2 litry oleju na miesiąc to chodziła bardzo dobrze... Zmieniłem na identyczną z gazem i miałem w niej 3 różne silniki :mad2:

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg