Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauwazylem taka zaleznosc w moim aucie. Gdy ma zimny silnik jak dam gazu to wciska az milo, ale gdy pojezdze troche nie ma juz tego efektu chociaz nie wyklucza go calkowicie bo czsami jest, a czsami nie...

I teraz moje pytanko, co to moze byc?

Pozdrawiam Michał

Opublikowano
Gdy ma zimny silnik jak dam gazu to wciska az milo

swietny sposob na zniszczenie turbiny i koniecznosc naprawy za kilka tysiecy zł.

pozdr

Opublikowano

vortex5, to nie oznacza, ze to praktykuje... bez przesady. Chyba musialem podać przykład. Każdy właściciel diesel'a powinien o tym wiedizec, ja to wiem i stosuje sie do zalecen jakie sa przy turbince.

hmm intercooler mowice :) A moze go przeczyścic? Pytalem sie znajomego mechanika to mi poweidzial ze to mogą być dwie opcje, przepływomierz i cos na trubince, ze cos tam sie moze przycierac dlatego raz jest tak i raz tak.

Grzegorz Burlinski, jak depniesz w swojej bemce to za kopci troche? tzn chodzi mi o to czy w ogole cos pojdize widzocznego dla oka z tlumika, jakas mgielka, delikatnie czarny dymek?!

Pozdrawiam

Opublikowano
puszczała dość widocznego dymu, ale nie była to swieca dymna raczej normalnie dymek, przeczyściłem zawór EGR bo był dosc mocno zawalony nagarem. Teraz jest lepiej prawie zero dymu , jak puszcza to raczej w większym zakresie obrotów ok 4500 tys, wtedy widze w lusterku dym ale przy tych obrotach silnika to musi cos chyba puścić, mam napewno dwa wtryski mam do wymiany poniewaz lekko odbiegaja parametrami od pozostałych, ale nie jest żle jest mocna i silnik pracyje równo na wolnych obrotach ,bo przy uszkodzonych wtryskach silnik kuleje.
Opublikowano
vortex5, to nie oznacza, ze to praktykuje... bez przesady. Chyba musialem podać przykład. Każdy właściciel diesel'a powinien o tym wiedizec, ja to wiem i stosuje sie do zalecen jakie sa przy turbince.

pokój :)

znam osoby, które nie wiedzą, a później płaczą i płacą, więc na wszelki wypadek ostrzegłem

pozdr