Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

chce zminiic w swojej buni serduszko zastanawiam sie miedzy silnikiem 2.0 a 1.8 is.prosze o rade.co bede potrzebował do zmiany zarowno w tym silniku jak i drugim.czy cos z moich pod zespołow bedzie pasowac!!!(dyfer,skrzynia itp)

Opublikowano
a nie lepiej szukac cos w 2.5 m50/m52 ?? jeszcze zalezy czemu chcesz zmieniac silnik,czy dla osiagow czy dla koniecznosci zmiany silnika...
B M W
Opublikowano
1.8 is. Jest bardziej dynamiczny niż 2.0 i mniej pali. Za 2.0 przemawia trwałość (przy prawidłowej eksploatacji) oraz dźwięk 6 cylindrów i kultura pracy. Poza tym, skoro masz jednostkę 4-cylindrową, , to łatwiej będzie Ci wstawić inną jednostkę 4-cyl. niż 6-cyl.
Opublikowano

Że tak powiem...IS sie szybko nudzi....robi apetyt a wiecej, a że jest to silnik w e30 zaraz po 325 i 323 najlepszy wg mnie i najmocniejszy to szybko zacznie Ci brakować tych 2 garnków i koników...

ja jestem od zawsze zdania że jak się bawić to się bawić... najmocniejsze wstawic i tyle...bo tak to tylko taki schodki sobie robisz..a po co..jak mozesz windą na samą góre..2,5 i jest KOZAK :D