Skocz do zawartości

PILNE nagle wylaczanie sie silnika podczas jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

auto stalo z 3 tygodnie zanim zrobilem uklad chlodzenia

wczoraj odpalam akumulator umarl,

dzis potrzebowalem szybko auto to kupilem mu nowke 74ah (niestety tylko tyle bo wiekszego nie bylo, a ja mialem dzis musialem miec auto)

ale nie w tym rzecz

auto jedzie jedzie i nagle stoji

nie mozna odpalic, az w koncu sie udaje ale zaraz gasnie, pozniej kreci sie i nic, az wkoncu zlapie jedzie jedzie i znowu stoji

z tylu slychac pstrykniecie przekaznikow (nie mialem fotela) w momencie gdy silnik sie wylacza

co to moze byc?

sytuacja zdaza sie bez znaczenia na temperature silnika czy cieply czy zimny

Opublikowano
  • Autor

dzisiaj rano mi sie nie wylaczyl, ale chodzi przez chwile na pol silnika

co za czujnik moze robic taki zament?

Opublikowano
  • Autor

gdzie je szukac?

ile kosztuja?

ew jak je sprawdzic

Opublikowano
gdzie je szukac?
w pobliżu wału korbowego ;)
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Mam podobny problem. Wczoraj udało mi się odebrać auto od mechanika-elektryka, które zawiozłam tam lawetą, bo nie odpalało (rozrusznik kręcił). Okazało się, że odpalili auto od pierwszego "kopa". Posprawdzali prąd i ciśnienie, wszystko ok. Udało mi się odjechać jakieś 4 km. Auto zgasło (przy hamowaniu) i już nie chciało zapalić. Po chwili zapaliło, ale przejechałam ze 300m i znowu zgasło (znowu przy hamowaniu, na światłach), tym razem na amen. Wykręciłam prawie cały akumulator, w międzyczasie udało mi się odpalić raz jeszcze, ale tym razem już nie rudzałam się z parkingu. Dobrze, bo zgasła po kilku minutach, jakby wytracając obroty... Wiem, że cewka jest ok, świece też, poza tym komputer nic nie pokazuje (poza klockami hamulcowymi, ale odkryłam, że czujnik jest odcięty :P )...

Co to może być? Gdzie w Łodzi się z tym udać, żeby ktoś wreszcie mi to zrobił (bo mechanik, od którego wyjechałam, raczej nie miał pojęcia, o co chodzi) i ile mnie to może kosztować?

Pozdrawiam!

Opublikowano
Hmmm, u autora wątku wygląda na czujnik położenia wału, ale to dziwne bo żeby zgasł musiały by nie działać oba na raz.